Hoe voorkomt u diefstal tijdens de vakantie?

Hoe voorkomt u diefstal tijdens de vakantie?

14 May 2019 | Categorie: Algemeen

Helaas komt diefstal van waardevolle spullen veel voor op vakantie. Dit geeft een nare bijsmaak aan de leuke vakantie in bijvoorbeeld Zuid-Europa of Azië. Het is zonde om uw vakantie te laten verpesten door een gestolen telefoon, computer en contant geld. Vooral op plaatsen waar veel toerisme is, komt diefstal (zakkenrollen) veel voor, want op drukkere plaatsen valt het minder op. Logisch zult u denken maar wat kunt u hier tegen doen? We geven u een paar tips ter bescherming van uw waardevolle spullen.

Schakel toegangscodes in

Voor uw iPhone, tablet en computer is het aan te raden om een toegangscode in te stellen. Zo kunnen dieven niet bij uw persoonlijke gegevens en is uw data beschermd. Sluit ook uw apps af zoals Facebook, Instagram, email en vooral natuurlijk de bank-apps. Veel mensen slaan hun financiële gegevens en wachtwoorden op in de notitie-app, ter bescherming van deze gegevens kunt u de app te vergrendelen met een toegangscode of vingerafdruk. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over persoonlijke gegevens en kunnen criminelen er niet mee aan de haal.

De juiste bagage

Begint bij het begin en investeer in goede koffers en tassen met een TSA-slot. Door de betrouwbaarheid van deze sloten is uw bagage goed beschermd, u kunt ook de sloten los bestellen voor uw bestaande koffers. Bovendien worden koffers in sommige landen opengemaakt door de douane, bij een normaal slot zal men de koffer openknippen waardoor deze onbruikbaar wordt. TSA sloten kunnen door deze instanties altijd open gemaakt worden.

Het klinkt misschien een ouderwets maar met een buidel of heuptas als portemonnee is gebleken dat uw bankpassen en geld het veiligst zijn. Draag deze onder uw kleding tegen uw lichaam en voorkom zakkenrollen. Vooral voor backpackers is dit aan te raden.

Doorlopende reisverzekering

Oké, de doorlopende reisverzekering beschermt uw spullen niet direct. Maar met en doorlopende reisverzekering zijn uw waardevolle spullen wel altijd verzekerd op vakantie tegen diefstal. Zo is het een geruststellende gedachte dat wanneer bijvoorbeeld uw telefoon wordt gestolen, deze gedekt is en voor vervanging kunt zorgen. Sluit uw reisverzekering direct eenvoudig online af binnen 5 minuten. Zo kunt u zonder zorgen op reis!