kosten motorverzekering

Hoeveel kost een motorverzekering? Wij rekenen het voor je uit!

30 June 2016 | Categorie: Motorverzekeringen

Genieten van de buitenlucht op de motor. Bestaat er iets mooiers? Wanneer je een motor aanschaft, dan is de kans groot dat je portemonnee een flinke aanslag heeft gehad. Het is niet de bedoeling dat je motor je nog meer kosten gaat bezorgen. Kies daarom voor een goede verzekering tegen een scherpe prijs. Met een motorverzekering ga je veilig en verzekerd de weg op. Maar wat ben je eigenlijk kwijt voor een motorverzekering?

Verschillende mensen, verschillende wensen

Het is verstandig om allereerst op de hoogte te zijn van de motorverzekeringen die je kunt afsluiten. Bij een motorverzekering heb je keuze uit drie typen verzekeringen:

  • WA-verzekering
  • WA+
  • All-riskverzekering

Kies je voor de WA-verzekering, dan heb je automatisch de goedkoopste motorverzekering. Toch schaadt het niet om naar alle mogelijkheden te kijken op het gebied van verzekeringen. Momenteel bieden meer dan 120 aanbieders namelijk een motorverzekering aan. Het kan dus goed zijn dat een verzekering die goed bij jou past ergens heel uitgebreid en toch voordelig is.

De WA-verzekering moet verplicht worden afgesloten wanneer je een motor koopt. Het is jouw keuze om deze aan te vullen met aanvullende modules. Voor de meeste mensen is een WA-verzekering niet voldoende. Je bent dan namelijk niet verzekerd voor schade aan je eigen motor, maar alleen voor de schade die jouw motor aan anderen toebrengt.

Extra verzekerd

Wil je extra verzekerd zijn, dan kies je voor WA+. Dit is een WA-verzekering en een aanvullende verzekering. Nu ben je verzekerd tegen brand, diefstal, stormschade en ruitschade. De meest complete verzekering is de all-riskverzekering. Naast alle bovengenoemde punten ben je bij deze verzekering ook verzekerd tegen schade aan je eigen motor. Let wel: de meeste verzekeraars sluiten een all-riskverzekering alleen af bij motoren jonger dan drie jaar.

Wat kost een motorverzekering?

De gemiddelde kosten voor een motorverzekering zijn ongeveer 15 euro per maand. Dit kan echter sterk verschillen per verzekeraar. Zij houden rekening met een aantal factoren bij het samenstellen van een motorverzekering. Allereerst zijn de specificaties van je motor belangrijk, zo wordt het bouwjaar meegerekend bij het bepalen van de prijs. Daarnaast wordt er gekeken naar de bestuurder en het rijgedrag. De leeftijd, schadevrije jaren en woonplaats hebben invloed op de hoogte van de kosten van een motorverzekering. Het is dus te allen tijde verstandig om motorverzekeringen te vergelijken. Zo vind je een verzekering die bij je past.