Ford Transit Bestelauto

Is gereedschap meeverzekerd op de bestelautoverzekering

8 December 2015 | Categorie: Bestelauto verzekering

Als ondernemer heb je vaak gereedschap in je bestelauto(s) liggen. Voor de meeste ondernemers geldt dat de gereedschappen een behoorlijke waarde vertegenwoordigen. Het gereedschap blijft vrijwel altijd in de bestelauto liggen. Want het is geen doen om het iedere avond uit te laden en de volgende ochtend weer in te laden. Maar hoe zit het met de verzekering, zijn deze spullen gedekt op de bestelautoverzekering?

Bestelautoverzekering dekt gereedschap niet

Wanneer je als ondernemer gereedschap in je bestelauto vervoert dan is het mogelijk dat je gereedschap beschadigt raakt. Ook bestaat de mogelijkheid dat je gereedschap uit je bestelauto gestolen wordt. Bijvoorbeeld wanneer deze ‘s-nachts voor je huis geparkeerd staat. De schade aan je gereedschap is niet gedekt op de bestelautoverzekering.

Je bestelautoverzekering dekt schade die je met je bestelauto aan anderen toebrengt (WA-dekking). Bijvoorbeeld wanneer je met je bestelauto een auto raakt tijdens het inparkeren. De schade aan de andere auto is dan verzekerd met de WA-dekking. Of schade aan je eigen bestelauto (Beperkt of Volledig Casco dekking). Hiermee kun je onder meer diefstal van je bestelauto verzekeren. Maar met een Volledig Casco dekking is schade aan je eigen bestelauto ook gedekt wanneer je een ongeval veroorzaakt.

Er zijn wel opties om je gereedschap te verzekeren. Dit zijn meer uitgebreide zakelijke verzekeringen en hiervoor kun je het best contact opnemen met een adviseur gespecialiseerd in zakelijke verzekeringen bij jou in de omgeving.

Eigen vervoerverzekering / Goederentransportverzekering

Als ondernemer kun je een eigen vervoerverzekering of goederentransportverzekering afsluiten om het risico op schade aan je gereedschap te verzekeren. Deze verzekering dekt schade tijdens het vervoer. Daarnaast is schade die ontstaat tijdens het laden en lossen meestal ook gedekt. Ook diefstal van gereedschap uit de bestelauto kan gedekt worden met deze verzekering.

De eigen vervoerverzekering kun je niet afsluiten via onze website. Hiervoor adviseren wij je om contact op te nemen met een zakelijk verzekeringsadviseur. Deze verzekering kan per bedrijf dusdanig anders zijn dat goed advies wenselijk is.