garage

Is je brommobiel, elektrisch- of invalidenvoertuig verzekerd in je schuur of garage?

10 September 2015 | Categorie: Brommobielverzekering

Veel mensen parkeren hun brommobiel, elektrisch- of invalidenvoertuig in hun schuur of garage. Omdat je een verzekering hebt afgesloten voor het voertuig ga je er al gauw vanuit dat schade gedekt is, ook als hij geparkeerd staat in je schuur of garage. Misschien ga je er juist wel vanuit dat hij dan gedekt is, op je inboedelverzekering. Klopt dit wel? Wij leggen het je uit.

Verzekering voor brommobiel, elektrisch- of invalidenvoertuig

Als je speciaal voor je voertuig een verzekering hebt afgesloten dan heb je een keuze gemaakt uit één van onderstaande dekkingen:

  • WA (Wettelijke aansprakelijkheid)
  • WA + Volledig Casco (All Risk)

WA-dekking

Wanneer je een brommobielverzekering, elektrischvoertuigverzekering of invalidenvoertuigverzekering met WA-dekking hebt dan ben je alleen verzekerd tegen schade die je met het voertuig toebrengt aan anderen. Als je voertuig beschadigd raakt in je schuur of garage dan is de schade dus niet verzekerd als je alleen WA-dekking hebt.

WA + Volledig Casco dekking (Allrisk)

Met een Volledig Casco of allrisk dekking is je voertuig wel verzekerd tegen beschadiging of diefstal, ook in je schuur of garage.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering is tricky. Deze sluit motorvoertuigen vrijwel altijd uit. Alleen is je brommobiel, elektrisch- of invalidenvoertuig een motorvoertuig? In principe niet en vallen ze onder de bromfietsen. Sommige verzekeraars sluiten motorvoertuigen én bromfietsen uit, andere verzekeraars sluiten alleen motorvoertuigen uit. Als je écht zekerheid wil en om discussies te voorkomen is het verstandig om even contact op te nemen met je inboedelverzekeraar. Heb je je inboedelverzekering via ons lopen? Stuur dan een e-mail met je vraag naar één van onze medewerkers, zij helpen je graag verder.