Kans op auto-ongeval in Duitsland het grootst

19 June 2015 | Categorie: Autoverzekeringen

Veel Nederlanders gaan in de zomer op vakantie met hun auto. Helaas raken jaarlijks nog te veel vakantiegangers betrokken bij een auto-ongeval. Onderzoek wijst uit dat Nederlandse vakantiegangers in Duitsland het grootste risico lopen op een auto-ongeval.

Vakantiegangers en auto-ongevallen

Jaarlijks vinden in Europa meer dan een half miljoen auto-ongevallen plaats waarbij een betrokken autobestuurder uit een ander land afkomstig is. Voor Nederlandse bestuurders geldt dat zij over de grens het meest betrokken zijn bij ongevallen die in Duitsland plaatsvinden. De top-5 volgens het onderzoek:

  • Duitsland
  • België
  • Frankrijk
  • Engeland
  • Oostenrijk

Wat je moet weten over schade-afhandeling in het buitenland

Groene kaart en Europees Schadeformulier

Als je betrokken raakt bij een ongeval in het buitenland dan zijn de regels en wetten van dat land van toepassing. De schade-afhandeling kan daarom anders verlopen dan in Nederland. Neem in ieder geval, naast je groene kaart, een Europees Schadeformulier mee. Je krijgt dit formulier als je je autoverzekering afsluit. Heb je het niet ontvangen of ben je het kwijt? Neem dan contact op met je adviseur of verzekeraar, dan krijg je een nieuw exemplaar.

Rechtsbijstandverzekering

Naast een autoverzekering kan een rechtsbijstandsverzekering ook prettig zijn. Heb je een auto-ongeval in het buitenland dan kan deze verzekering, indien nodig, juridische hulp bieden. Je kunt een rechtsbijstandsverzekering afsluiten aanvullend bij je autoverzekering, of je kunt een aparte rechtsbijstandverzekering afsluiten. Controleer of jouw rechtsbijstandverzekering dekking biedt bij auto-ongevallen in het buitenland.

Wil je je autoverzekering aanpassen door bijvoorbeeld een aanvullende dekking voor rechtsbijstand af te sluiten? Of ben je nog op zoek naar een autoverzekering? Voor het verzekeren van je auto kun je via deze website een autoverzekering vergelijking maken.