kilometers auto

Kilometers per jaar bij bestelautoverzekering

18 August 2015 | Categorie: Bestelauto verzekering

Als je een bestelautoverzekering online gaat vergelijken en/of afsluiten dan wordt je gevraagd naar het aantal kilometers dat je per jaar gaat rijden. Het gaat dan uiteraard om het aantal kilometers dat je rijdt met de bestelauto waarvoor je de verzekering afsluit. Ook verzekeraars gebruiken dit aantal kilometers, we leggen je uit waarom verzekeraars dit aantal kilometers graag willen weten en waarom het belangrijk is dat je dit aantal kilometers juist opgeeft.

Premie bestelautoverzekering

Als je online je bestelautoverzekering gaat berekenen dan stellen we je een aantal vragen over je bestelauto en het gebruik ervan. We vragen je ook naar het aantal kilometers dat je jaarlijks in de bestelauto rijdt. Dit aantal kilometers is namelijk direct van invloed op de maandelijkse kosten van je bestelautoverzekering. De meeste verzekeraars bepalen de premie van een bestelautoverzekering mede op het aantal kilometers dat jij als verzekeringnemer per jaar rijdt. In onze vergelijking wordt hier dus ook rekening mee gehouden. Daarom is het noodzakelijk dat we het aantal kilometers vragen.

Er zijn nog meer factoren die de premie van je bestelauto kunnen bepalen. We zullen de belangrijkste op een rij zetten. De premie van je bestelautoverzekering wordt, naast het aantal kilometers, ook bepaald door:

  • de waarde van de auto,
  • de dekking die je kiest,
  • de leeftijd van de bestuurder
  • eventuele korting.

Uiteraard is de premie ook afhankelijk van de verzekeraar waarbij je de bestelauto verzekering afsluit. Maak daarom altijd een vergelijking.

Belang van juiste aantal kilometers

Wil je online een bestelautoverzekering afsluiten? Dan is het van belang dat je het juiste aantal kilometers invult. Het is natuurlijk in het voordeel van de verzekeringnemer om een laag aantal kilometers op te geven, hierdoor blijft de premie laag. Maar wanneer je een onjuist aantal kilometers opgeeft kan dit negatieve gevolgen hebben. Je houdt je dan namelijk niet aan de mededelingsplicht. Dit is de verplichting van verzekeringnemers om de verzekeraar naar waarheid te voorzien van de juiste gegevens.
Als je een schade hebt met je bestelauto dan is het mogelijk dat een verzekeraar een schade-expert bij je langs stuurt om de schade op te nemen. Deze zal ook het aantal kilometers controleren. Blijkt dat je meer hebt gereden dan je hebt opgegeven dan is dit van invloed op het schadebedrag dat je krijgt uitgekeerd. Dit wordt dan minder dan je gekregen had wanneer je het juiste aantal kilometers had opgegeven.

Wijzigingen doorgeven

Uiteraard is het mogelijk dat gaandeweg je situatie verandert en je meer of minder kilometers maakt met je bestelauto. Neem in zo’n geval even contact op met onze medewerkers. Indien nodig en mogelijk zullen wij de wijziging doorgeven aan de verzekeraar. Zo weet je zeker dat je bestelautoverzekering schades goed blijft dekken.