Krassen op je auto, dekt jouw autoverzekering krassen?

20 August 2014 | Categorie: Autoverzekeringen

krassen auto verzekering

Het kan iedereen overkomen. Je loopt naar je auto en tot je schrik zie je dat er krassen op je auto zitten. Deze krassen kunnen op allerlei manieren veroorzaakt zijn. Je eigen kinderen of kinderen van een ander kunnen er bij betrokken zijn. Maar ook volwassenen kunnen natuurlijk krassen maken. Helaas komt het ook regelmatig voor dat je niet weet wie de dader is. De meeste mensen vinden krassen op hun auto vervelend en willen deze schade graag herstellen. Weet je of jouw autoverzekering dekking biedt? Je leest hier meer over de autoverzekering en schade aan je auto door krassen.

Krassen door je eigen kind

Als je eigen kind krassen heeft veroorzaakt op je auto dan is dit bij de meeste autoverzekeringen alleen verzekerd wanneer je een all risk / volledig casco autoverzekering hebt. Vaak is het wel zo dat je nog een eigen risico moet betalen. Dit is afhankelijk van je verzekeraar en de wensen die je hebt opgegeven bij het afsluiten van je autoverzekering. Vaak is het ook mogelijk om het eigen risico af te kopen.

Het is mogelijk dat je meer premie moet gaan betalen doordat je niet langer of minder no-claimkorting krijgt. Neem de eventuele afname van je no-claimkorting dus mee in je overweging om de schade te claimen bij je verzekeraar.

Is jouw kind de maker van krassen op de auto van een ander persoon dan kan je hier wel voor gedekt zijn, maar niet met je autoverzekering. In dit geval is de schade gedekt op jouw aansprakelijkheidsverzekering. Als je kinderen hebt dan is het erg belangrijk dat dit bekend is bij je verzekeraar en dat op je polis dekking voor het gezin vermeld staat.

Krassen door een ander persoon

Als een ander persoon krassen op je auto heeft gemaakt dan kan hij hiervoor zijn aansprakelijkheidsverzekering aanspreken. De verzekeraar van deze persoon zal dan de schade aan jouw auto vergoeden.

Als de dader onbekend is omdat hij niet meer aanwezig is en geen gegevens heeft achtergelaten dan is er sprake van vandalisme. Vandalisme is gedekt wanneer je een Beperkt Casco of een Allrisk / Volledig Casco dekking hebt afgesloten. Krassen in je lak zijn bij de meeste verzekeraars alleen gedekt op de Allrisk autoverzekering.