Mag ik na het afsluiten van mijn bestelautoverzekering meteen de weg op? Kan dit met een voorlopige dekking?

18 December 2015 | Categorie: Bestelauto verzekering

Online bestelauto verzekeren en meteen de weg op?

Als je via internet een bestelautoverzekering afsluit dan is dit meestal eenvoudig en snel geregeld. Betekent dit dat je verzekering ook direct geldis is en jij meteen met je bestelauto de weg op kan? Ja zeker, je krijgt een voorlopige dekking. Wat dat inhoudt en waar je rekening mee moet houden zullen we je uitleggen.

Voorlopige dekking

Als je online je bestelautoverzekering afsluit dan krijg je voorlopige dekking. Wat wil dit precies zeggen? De voorlopige dekking is een tijdelijke regeling, maar je bestelauto is wel verzekerd. Je kunt dus direct na het online afsluiten van je verzekering met je bestelauto de weg op. Het is wel belangrijk dat je de ingangsdatum van je bestelautoverzekering correct hebt opgegeven en dat je verzekering dus al is ingegaan. Dit geldt overigens niet alleen voor de ingangsdatum. Je dient alle gegevens correct in te vullen. Vooral aan de acceptatievragen wordt door verzekeraars extra veel waarde gehecht. Heb je gegevens onjuist ingevuld? Dan kan je verzekeraar jouw bestelautoverzekering opzeggen en de dekking intrekken.

Ben ik met een voorlopige dekking wel goed verzekerd?

Je bestelautoverzekering is absoluut geldig als je een voorlopige dekking voor je bestelautoverzekering hebt gekregen. Nogmaals, het is wel belangrijk dat je de juiste gegevens hebt ingevuld. Anders heeft de verzekeringsmaatschappij het recht om de verzekering weer in te trekken. Dit zullen zij echter niet zomaar doen. Een kleine wijziging kan vaak wel doorgevoerd worden, dit beslist je verzekeraar. Maar wanneer je opzettelijk gegevens onjuist invult zul je de bestelautoverzekering snel geschrapt zien worden.

Nu Vergelijken

Wil je bestelautoverzekeringen vergelijken? Op onze website heb je de premies binnen een minuutje in een overzicht. Dus bekijk én vergelijk zelf de premies en kies een bestelautoverzekering die aansluit op jouw bestelauto, wensen en werksituatie.

Nu vergelijken