bromfiets vespa

Meer bromfietsen in Nederland

9 October 2015 | Categorie: Bromfietsverzekeringen

De bromfiets is voor veel mensen een ideaal vervoersmiddel. De bromfiets ken genoeg voordelen zoals onder meer lage brandstofkosten of het feit dat je niet in de file hoeft te staan. Het is dan ook niet vreemd dat de verkoop van bromfietsen in de eerste drie kwartalen van dit jaar is gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2014. De bromfietsverzekering is verplicht in Nederland. Dus deze stijging zorgde ook voor een toename in het aantal nieuw afgesloten bromfietsverzekeringen.

Verkoop bromfietsen stijgt

Dat het aantal verkochte bromfietsen is gestegen bleek uit cijfers gepubliceerd door Bovag, de RAI Vereniging en RDC. In de eerste drie kwartalen van 2015 werden in totaal 13.952 bromfietsen verkocht. Dit is een stijging van 12% ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Hierbij waren voertuigen van het merk Piaggio/Vespa het meest in trek, daarna volgden de merken Kymco en Sym.

Snorfietsen

In de verkoop van snorfietsen was ook een toename te zijn, hetzij een stuk minder fors dan bij de bromfietsen. De stijging in de verkoop van snorfietsen is 2% wanneer de eerste drie kwartalen van 2015 vergeleken worden met die van 2014. Het totaal aantal nieuw geregistreerde snorfietsen was 39.998 over deze periode. Speed pedelecs, ook wel speed e-bikes genoemd zijn elektrische fietsen met een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur. Van het totaal aantal verkochte snorfietsen viel meer dan 7% onder de categorie speed pedelecs. Bij dit nieuwe type snorfiets is het merk Sparta de absolute marktleider met een aandeel van 46%. Onder de traditionele snorfietsen is net als bij de bromfiets het merk Piaggio/Vespa de marktleider.

Bromfietsverzekering

Voor zowel een bromfiets als een snorfiets dien je in Nederland ten minste een bromfietsverzekering met WA-dekking af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor de schade die je met je bromfiets aan anderen toebrengt en waar jij aansprakelijk voor bent. Benieuwd naar de premies van een bromfietsverzekering? Via onze website maak je eenvoudig en snel een vergelijking van bromfietsverzekeringen. Dit doe je binnen een minuutje. Wil je de verzekering online afsluiten? Dit kost je 5 minuten en je bent direct verzekerd.