Meer geslaagden in 2015. Ook geslaagd? Denk aan een motorverzekering bij de aankoop van je motor

4 March 2016 | Categorie: Motorverzekeringen

Meer-geslaagden-in-2015.-Ook-geslaagd-Denk-aan-een-motorverzekering-bij-de-aankoop-van-je-motor

Motorrijden is populair in Nederland, dat blijkt wel uit de cijfers van onder meer de BOVAG en het CBR. De verkoop van motoren steeg begin dit jaar enorm. In januari werd het hoogste aantal motoren sinds 2009 verkocht. Daarnaast komen er steeds meer motorrijders bij. In 2015 haalde maar liefst 15,4% meer Nederlanders hun motorrijbewijs dan in het voorgaande jaar. Rijbewijs pas gehaald en bezig met de aanschaf van een motor? Denk dan ook aan je motorverzekering, deze is verplicht voor motoreigenaren.

Meer motorrijders en stijgende verkoop motoren

In de eerste maand van dit jaar werden 687 motoren verkocht volgens de RAI Vereniging, BOVAG en databureau RDC. Dit is de beste januarimaand sinds 2009. Toen werden er nog een stuk meer motoren verkocht: 993. Populaire motoren op dit moment zijn de occasion van ouder dan 15 jaar en de retromotorfiets.

Het aantal motorrijders zit ook in de lift. In 2015 slaagden er 22.283 motorrijders, dat zijn er ruim 15% meer dan in 2014. Veel van deze motorrijders zullen over gaan tot de aankoop van een motor. Daarbij is het belangrijk dat ze ook tijdig aan de motorverzekering denken. In Nederland moet je minimaal een WA-motorverzekering hebben.

Motorverzekering

Voor motorrijders die een motor gaan kopen is het belangrijk dat ze zich er van bewust zijn dat de motorverzekering verplicht is in Nederland. Vanaf het moment dat het kenteken van de motor op jouw naam is gezet moet je ook een motorverzekering hebben. Doe je dit niet of ben je hier te laat mee? Dan riskeer je een boete. Daarnaast zul je in geval van schade ook alle financiële lasten zelf op je moeten nemen.

Motorverzekering vergelijken

Als je een motorverzekering wil afsluiten dan is het slim om eerst verzekeringen te vergelijken. Via onze website kun je een vergelijking maken tussen meerdere motorverzekeringen. De verzekeringen in ons aanbod zijn van verzekeraars met ruime ervaring in het verzekeren van motoren. Je weet dus zeker dat je een goede verzekering afsluit. Daarnaast profiteer je van scherpe premies.

Vergelijk binnen één minuut de premies van motorverzekering en sluit desgewenst binnen enkele minuten jouw motorverzekering af.

Direct motorverzekering vergelijken