Meer gestolen scooters doorverkocht

13 December 2012 | Categorie: Bromfietsverzekeringen

Meer gestolen scooters

Volgens Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit zijn er vorig jaar 17.000 scooters gestolen. Dit is een fikse stijging ten opzicht van 2008 toen er ca. 5.000 personen hun scooter verloren aan scooterdieven.  Volgens de stichting blijft dit aantal ook volgend jaar doorstijgen.

Doorverkoop scooters

Veel Nederlanders rijden zonder dat zij het weten op een gestolen scooter. Scooterdieven maken gebruik van een handig foefje. Zij kopen voor weinig geld een scooter die total loss is, inclusief de bijbehorende papieren. Vervolgens stelen deze dieven een nieuwe scooter van hetzelfde merk/type en slijpen hier het kenteken van de total loss scooter in. Ook het kentekenplaatje wordt overgezet. De gejatte scooter kan nu met bijbehorende papieren worden verkocht. Dit gebeurt veelal via internet.

De dupe

Uiteindelijk zijn de nieuwe eigenaren van de gejatte scooter de dupe. Hoewel zij niet op de hoogte waren van de diefstal, moeten zij de scooter toch inleveren. Bij politiecontroles wordt streng gecontroleerd op vervalste kentekens.

Wilt je jouw scooter verzekeren tegen diefstal? Ga naar onze pagina voor bromfietsverzekeringen.