Meer veiligheid met dodehoekassisent voor motors

23 December 2015 | Categorie: Motorverzekeringen

blind-spot-assistent

Als aanbieder van motorverzekeringen staan wij altijd achter initiatieven die het motorrijden veiliger maken. De dodehoekassistent van het merk Bosch is zo’n initiatief. Hoewel deze techniek voor auto’s al enige tijd op de markt is, bleef een oplossing voor motors achterwege. Daar heeft Bosch verandering gebracht.

Blind Spot Assistent

Bosch brengt de zogeheten Blind Spot Assist op de markt. Dit is een dodehoekassistent die speciaal voor motors ontwikkeld is. Aan zowel de voor- als de achterzijde van de motor worden ultrasone sensoren gedetecteerd. Deze sensoren controleren of er zich in het voetspoor van de motor objecten bevinden. Zowel de linker als de rechterkant wordt gecontroleerd. Wanneer dit het geval is krijgt de motorrijder een signaal door middel van een lampje op de spiegel. Wanneer je alsnog je richtingaanwijzer inschakelt dan gaat het lampje knipperen.

De fabrikant van het systeem hoopt met dit product bij te dragen aan de veiligheid van motorrijders en andere weggebruikers. Ze hopen dat het aantal ongevallen dat wordt veroorzaakt doordat een motorrijder een naderende weggebruiker over het hoofd ziet sterk afneemt. De Blind Spot Assistant wordt als eerste toegepast door motorfabrikant BMW op de modellen C650 GT en C650 Sport.

Veilig motorrijden

Ook bij DirectVerzekerd.nl hechten we veel waarde aan de veiligheid van motorrijders. Tijdens de wintermaanden moet je vaak rekening houden naar weersinvloeden als sneeuw en ijzel. Maar op dit moment is regen meer aan de orde van de dag. Daarom willen we je ook wijzen op ons artikel waarin we tips geven bij motorrijden in de regen.

Schade en motorverzekering

Mocht je toch schade rijden dan is dit heel vervelend. Een goede verzekering is in dat geval wel belangrijk. Via onze website kun je je motor verzekeren. Let daarbij goed op welke dekking je kiest. Wil je hier meer informatie over? Lees dan dit artikel: Welke dekkingen kun je afsluiten?