Mijn bromfiets is kapot, kan ik de verzekering beëindigen?

8 January 2016 | Categorie: Bromfietsverzekeringen

Bromfiets kapot kun je je bromfiets beeindigen

In Nederland moeten eigenaren van een bromfietsverzekering de bromfiets verplicht vmet ten minste een dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Hiermee is schade die met de bromfiets aan derden wordt toegebracht gedekt. Maar wanneer je bromfiets kapot is en je er niet op kunt rijden, moet de bromfiets dan nog steeds verzekerd zijn?

Ook kapotte bromfiets verzekeren

Ook wanneer je bromfiets kapot is en je er niet mee de weg op kunt ben je nog steeds verplicht om een lopende verzekering voor de bromfiets te hebben. Is dit niet het geval dan kan dit je een boete van het RDW opleveren.

Lees meer: bromfiets verzekeren als je er niet mee rijdt »

Er is wel een mogelijkheid om onder de kosten van een bromfietsverzekering uit te komen als je bromfiets kapot is. Je kunt je bromfiets namelijk laten schorsen.

Hoe schors ik mijn bromfiets?

Het schorsen van je bromfiets doe je bij het RDW. Naast de verplichting tot een bromfietsverzekering komt hiermee ook de verplichting van de APK en motorrijtuigbelasting te vervallen. Je kunt je bromfiets schorsen via de website van het RDW. Als je dit niet wilt of lastig vindt dan kun je ook bij een kentekenloket (PostNL) of een balie van het RDW je bromfiets schorsen.

Bromfiets gemaakt? Weer verzekeren!

Wanneer je je kapotte bromfiets weer gemaakt hebt en hem weer wilt gebruiken vergeet dan niet om een nieuwe bromfietsverzekering af te sluiten! In dit geval is het verstandig om bromfietsverzekeringen te vergelijken. Je kunt snel en eenvoudig je bromfietsverzekering online vergelijken via onze website. Zoek zelf de meest gunstige bromfietsverzekering.