Moet je je bromfiets of scooter verzekeren als je er niet mee rijdt?

25 June 2015 | Categorie: Bromfietsverzekeringen

Voor iedereen is het wel bekend dat als je op een bromfiets (scooter) wilt rijden dat je deze in Nederland moet verzekeren. Maar wat als je niet op je bromfiets wilt rijden? Het kan zijn dat je nog geen bromfietsrijbewijs hebt, of dat je eerst je bromfiets nog wat wilt opknappen. Is het dan nog steeds verplicht om je bromfiets te verzekeren?

Is een bromfietsverzekering verplicht?

Je moet je bromfiets of scooter W.A.-verzekeren. Zo weet je zeker dat wanneer je met je bromfiets schade aan anderen toebrengt dat deze schade verzekerd is. Het slachtoffer is er dus ook van verzekerd dat hij zijn kosten vergoed krijgt. De W.A.-verzekering voor je bromfiets is wettelijk verplicht.

Ook als je de bromfiets niet gebruikt, maar hij wel op jouw naam staat, moet jij zorgen voor een bromfiets verzekering.  Anders kun je een boete krijgen.

Bromfiets niet verzekeren

Het is wel mogelijk om een bromfiets in je bezit te hebben en deze niet te verzekeren. Dit is wettelijk toegestaan als je de bromfiets laat schorsen. Schorsen houdt in dat je bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) meldt dat je de bromfiets of scooter niet op de openbare weg gaat gebruiken. Dit heeft overigens wel consequenties.

Als je bromfiets geschorst is:

  • is je bromfiets niet verzekerd;
  • mag je niet meer rijden op je bromfiets, je riskeert dan een boete.

Bromfiets verzekeren

Wil jij je bromfiets of scooter verzekeren? Dit kan met een bromfietsverzekering. Via DirectVerzekerd.nl kun je de bromfietsverzekering vergelijken. Sluit online je bromfietsverzekering af en profiteer van onze internetkorting!