motorblok

Motor uit de winterstalling

16 April 2015 | Categorie: Motorverzekeringen

Eindelijk, de lente is echt aangebroken in Nederland. De zon laat zich de komende tijd weer regelmatig zien. Iedereen trekt massaal naar buiten om van het lekkere weer te genieten. Het is als motorliefhebber tijd om je motor uit de winterstalling te halen. Graag geven we wat tips waar je op moet letten zodat je onbezorgd kunt gaan toeren.

Winterstopregeling

Veel motorverzekeringen kennen een ingebouwde winterstopregeling. Dit geldt overigens alleen bij verzekeringen met een WA + Beperkt Casco of WA Volledig Casco (All-risk) dekking. In het geval van zo’n winterstopregeling is de motor tijdens de winter alleen verzekerd tegen brand en diefstalschade. In ruil hiervoor krijg je van de verzekeraar natuurlijk wel korting op de premie. Maar het gevolg is wel dat je niet het hele jaar op je motor mag rijden. De winterstopregeling geldt tijdens een vaste periode waarvan de lengte in de polisvoorwaarden van je motorverzekering is vastgelegd. Als je twijfelt of je een winterstopregeling hebt, of je weet niet hoelang deze periode duurt, is het slim dit uit te zoeken. Lees voor de zekerheid je polisvoorwaarden door of neem contact op met je tussenpersoon of verzekeraar. Zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan.

Schorsing opheffen

Het is in Nederland wettelijk verplicht om een motor te verzekeren met minimaal een WA-dekking. Als je de motor in de winter niet gebruikt kan het een optie zijn om het kenteken van de motor te schorsen. Dan vervalt namelijk de verzekeringsplicht. De motor mag dan echter niet de openbare weg op. De motor is namelijk niet verzekerd tegen schade of diefstal. Let dus goed op wanneer het kenteken is opgeschort, als je weer wilt gaan rijden dan moet je eerst de schorsing opheffen. Vanaf dat moment is het wederom verplicht om de motor WA te verzekeren. Neem in dat geval contact op met de verzekeraar of sluit een nieuwe motorverzekering.

Motorverzekeringen bij DirectVerzekerd

Wil je online goedkoop en snel een motorverzekering afsluiten? Bereken en vergelijk motorverzekeringen via DirectVerzekerd.nl en ga onbezorgd de weg op met je motor!