Motorbestemmingen voor een motorvakantie in de zomer, de juiste motorkleding en een aansluitende motorverzekering

18 April 2016 | Categorie: Motorverzekeringen

Motorbestemmingen voor een motorvakantie in de zomer

Ben jij momenteel je motorvakantie voor deze zomer aan het plannen? Dan hebben wij drie mooie bestemmingen voor je. Je kunt overwegen om deze zomer met je motor naar één of misschien wel meer van deze bestemmingen te rijden. Heb je je motorreis al gepland? Scroll dan nog even verder naar onze tips over motorkleding en de motorverzekering, beiden niet onbelangrijk voor een geslaagde motorreis deze zomer.

Motorbestemmingen voor je motorvakantie

Dolomieten, Italië

Er zijn weinig of misschien wel geen gebergtes die zulke spectaculaire rotsen kennen als de Dolomieten. Het gebergte lijkt te leven wanneer je er doorheen rijdt, de rotsen lijken vanaf iedere positie weer een andere vorm te hebben. De Dolomieten zijn populair onder motorrijders en je zult veel medeweggebruikers tegenkomen. Maar dat is dan ook weer niet voor niets, iedere motorrijder moet de Dolomieten een keer bereden hebben.

Sauerland, Duitsland

In Sauerland kun je terecht voor een ontspannen motorrijs. Sauerland kent prachtige stuurwegen die geschikt zijn voor de ervaren als de minder ervaren motorrijder. Het gebied kent veel rustige, overzichtelijke wegen. De bochten kun je in een hoger tempo nemen. Naast een fijne weg heeft Sauerland ook een erg leuke omgeving. |Je rijdt langs grote stuwmeren en passeert witte dorpjes met gastvrije mensen waar je in gezellige restaurants kunt eten.

Luxemburg

Luxemburg kent fantastische wegen en gezellige plaatsen met veel historie. Hoewel het een klein landje is kun je er als motorrijden genoeg voldoening halen. Dichte bossen met heerlijke stuurwegen, een rijke cultuur. Daarnaast is de brandstof goedkoop, wat altijd een leuke meevaller is. Daarnaast kunt je op de heenreis, de terugreis of op beiden, de Belgische Ardennen meepakken.

Motorkleding in de zomer

Wanneer het warm is dan wordt het aantrekkelijker om warme motorkleding een keer thuis te laten. Motorkleding is niet verplicht, behalve de helm natuurlijk. Hoewel motorkleding niet verplicht is raden wij je aan om altijd motorkleding te dragen. Wanneer je een keer onderuit gaat en je hebt geen goede motorkleding aan, dan zul je met je blote huid over de straat gaan. Met alle gevolgen van dien.

Je kunt wel speciale motorkleding aanschaffen die in de zomer wat aangenamer is. Zo zijn er in motorkleding voor de zomer ventilatieopeningen verwerkt en kan de stof dunner zijn maar wel aangevuld met protectiedelen. Vaak zit er meer rek in zomerkleding voor motorrijders, zodat deze eenvoudiger aan en uit getrokken kan worden.

Motorverzekering voor je motorvakantie

Je motorverzekering is geldig in Nederland en in de meeste andere Europese landen. Op de groene kaart behorende bij je motor vind je in welke landen je motor precies verzekerd is. Wanneer de landen waar je doorheen rijdt op je groene kaart vermeld staan gelden daar dus dezelfde polisvoorwaarden als in Nederland.

Benieuwd of jouw motorverzekering goedkoper kan? Dan kun je via onze website motorverzekeringen vergelijken. Binnen een minuutjes weet je al hoeveel je kunt besparen op je motorverzekering.