Motordiefstal, het kan iedereen overkomen

14 March 2016 | Categorie: Motorverzekeringen

Helaas komt het vaker voor dan je denkt: motordiefstal. In Nederland is het helaas noodzakelijk om hier voldoende aandacht aan te besteden. Uit cijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit bleek dat in 2015 meer motoren werden gestolen dan in 2014. Maar ook uit een recent nieuwsbericht blijkt hoe diefstalgevoelig motoren kunnen zijn. Het WD-40 GR Motosport British Superbikes-team van Jack Kennedy, Sam Hornsby en Tarran MacKenzie werden slachtoffer van een brutale motordiefstal. 

Gestolen motoren

gestolen motoren

De gestolen motoren van het raceteam

Het WD-40 GR Motosport British Superbikes-team werd onlangs beroofd van een drietal motoren. Het betreft de motoren van coureurs Jack Kennedy, Sam Hornsby en Tarran MacKenzie. Zij missen tweemaal een Kawasaki ZX10Rs, bedoeld voor Jack Kennedy en Sam Hornsey om mee te rijden op hetMCE British Superbike championship 2016. Dit kampioenschap wordt gehouden van 8 tot 10 aprik in Silverstone. De derde motor behoorde toe aan Tarran MacKenzien en werd gebruikt voor het British Supersport championship. De motoren werden ‘s-nachts gestolen uit de werkplaats van het team in Sheffield, Engeland.

De teameigenaar Brent Gladwin is woedend. Hij heeft een flinke beloning uitgeloofd. Hierbij heetf hij geen cijfers genoemd maar men verwacht dat de beloning niet klein zal zijn. Het opbouwen van de twee superbikes en de supersportmotor heeft al om een aardige investering gevraagd. Het vervangen van de motoren kost waarschijnlijk veel meer dan het betalen van een grote beloning aan een tipgever.

Motorverzekering

Deze motoren zullen niet verzekerd zijn met een standaardverzekering. Het is nog maar de vraag of de teameigenaar een maatwerkverzekering voor deze motoren heeft laten maken.

Ben je zelf in het bezit van een motor? Afhankelijk van de waarde van je motor is het ook voor jou verstandig om deze te verzekeren. De cijfers van motordiefstal waren dit jaar niet positief, er werden in 2015 meer motors gestolen dan in 2014. Er werden vijf procent meer motoren gestolen dan een jaar eerder.

Motorverzekering vergelijken