Motorkleding en helm schoonmaken

11 December 2015 | Categorie: Motorverzekeringen

Veel motorrijders maken in de winter een stuk minder of zelfs geen gebruik van hun motor. Een goed moment om de motor een schoonmaak- en onderhoudsbeurt te geven. Maar dit geldt ook voor de motorkleding en de motorhelm. Een leren motorpak kan niet zomaar in de wasmachine. Maar toch is het fijn om ook je motorpak zo nu en dan schoon te maken. Wij geven een aantal tips voor het schoonmaken van je motorkleding en motorhelm.

Motorkleding schoonmaken

Het is van belang dat je gebruik maakt van het juiste schoonmaakmateriaal. Sommige producten kunnen je motorkleding namelijk aantasten. Kleding met ademende membranen zoals bijvoorbeeld Gore-Tex hebben bijvoorbeeld een speciale behandeling nodig. Let dus goed op welk schoonmaakmiddel je voor je motorkleding gebruikt. Er zijn diverse soorten producten op de markt voor het reinigen van motorkleding. Er zijn producten voor:

  • reiniging van leren motorkleding/laarzen;
  • waterafstotend maken;
  • behandeling van handschoenen
  • het wassen van technische onderkleding;
  • ademend textiel;
  • etc.

Tips voor schoonmaken motorkleding

Als er schoonmaakinstructies bij het product geleverd zijn neem deze dan altijd goed door en volg ze op.

Wanneer je een kledingstuk gaat reinigen haal dan altijd alle protectors uit het kledingstuk. Veel protectors zijn niet geschikt voor reiniging met schoonmaakmiddelen. Membranen zijn vaak niet geschikt voor reiniging door middel van een normale wasbeurt. Was membranen dan ook nooit met de wasmachine, maar was ze met de hand. Als je speciale wasinstructies voor je membranen hebt dan kun je deze gebruiken. Centrifugeer membranen nooit! Impregneer na het wassen het product opnieuw.

Schoonmaken leren motorkleding

Als er schoonmaakinstructies bij het product geleverd zijn neem deze dan altijd goed door en volg ze op.

Leren motorkleding moet je ook gedurende het motorseizoen goed onderhouden. Gebruik een zachte borstel en een natte doek om het kledingstuk schoon te maken. Als je hardnekkig vuil op je leren motorkleding hebt kun je dit schoonmaken met een geschikt leerreinigingsmiddel. Als je je leren motorkleding regelmatig reinigt dan gaat je kleding het product langer meegaat.

Laat leer nooit drogen in de buurt van een warmtebron. Warmtebronnen zijn bijvoorbeeld kachels of buiten in de zon. Hou er dus rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat je pak gedroogd is. Als je motorkleding gereinigd en gedroogd is dan kun je het behandelen met een verzorgingsproduct voor het verzorgen en onderhouden van leder.

Motorverzekering vergelijken

De winter is een goed moment om je motorkleding en helm schoon te maken. Misschien is het ook verstandig om eens te kijken of je motorverzekering nog aan je wensen voldoet. Past de dekking van je huidige motorverzekering nog bij jouw situatie? Kun je misschien besparen? Via Direct Verzekerd kun je je motorverzekering vergelijken. Maak via onze website eenvoudig een vergelijking van motorverzekeringen. Een kleine tijdsinvestering, want binnen een minuut heb je premies van motorverzekeringen in een helder overzicht.