4 Tips voor motorrijden met een motorverzekering tijdens warm weer

17 May 2016 | Categorie: Motorverzekeringen

Motorrijden met warm weer

In Nederland werden de afgelopen weken eindelijk weer zomerse temperaturen behaald. Veel motorrijders zijn er dan ook weer op uitgetrokken. Want warm weer betekent meer motorrijders op de weg, toch? Inderdaad, met warm weer zijn er veel motorrijders die graag de weg op gaan. Maar als de temperatuur tot boven de 30 graden Celsius stijgt dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Wil je toch graag motorrijden met warm weer? Wij geven je een aantal tips.

Route

Kies een route waar je lekker door kan blijven rijden. Probeer in je route verkeerslichten en druk stadsverkeer te vermijden. Wees ook voorzichtig met populaire toeristische bestemmingen. Bepaalde toevoerwegen naar het strand staan bijvoorbeeld garant voor langere reistijden en stilstaan op de weg. Als je lang stil moet staan, bijvoorbeeld voor een stoplicht, dan kun je snel oververhit raken. Je volledige motoroutfit draagt hier aan bij.

Pauzes

Als je met warm weer lange afstanden gaat afleggen neem dan voldoende (korte) drinkpauzes. Zorg dus dat je de mogelijkheid hebt om voldoende te drinken.

Motoroutfit

Een motoroutfit kan erg warm zijn, hierdoor wordt het misschien verleidelijk om zonder speciaal motoroutfit op de motor te stappen. Dit neemt echter wel risico’s met zich mee. Als je valt en je draagt geen speciaal motoroutfit dan zul je veel meer letsel hebben. Denk hier dus goed over na. Misschien is een goed doorwaaipak een betere optie. de wind gaat bij zo’n pak door de stof heen. Ook kun je overwegen om een koelvest voor motorrijders aan te schaffen, of warmteregulerende onderkleding.

Neem ook geen grote zware rugtas op je rug wanneer je met warm weer gaat motorrijden. Rijden met een zware rugtas is al een stuk vermoeiender dan zonder. Maar daarnaast belemmert een rugtas ook dat het transpiratievocht van je rug kan verdampen. De koeling van je rug komt hiermee in het geding.

Helm

Met warm weer is het misschien lekkerder om met het helmvizier open of zelfs zonder helmvizier te rijden. Als je dit doet, zorg dan voor genoeg bescherming voor je ogen.

Motorverzekering

Motorrijders kunnen via onze website goedkoop een motorverzekering afsluiten. Je kunt een vergelijking maken van motorverzekeringen van diverse verzekeraars. Maak zelf de keuze voor een motorverzekering die bij jou past. Handig als je je nieuwe motor wilt verzekeren, maar misschien ga je je huidige motorverzekering vergelijken, dat kan natuurlijk ook! Hee dan ook, wij wensen je veel rijplezier!