kenteken direct verzekerd

Motorverzekering afsluiten: het gewicht

26 October 2015 | Categorie: Motorverzekeringen

Het afsluiten van een motorverzekering  is verplicht in Nederland. Als je een motorverzekering wilt afsluiten moet je weten wat het gewicht van je motor is. Hier vertellen we je wat meer over.

Waarom heb je het gewicht nodig om je motor te verzekeren?

Om motorverzekeringen te vergelijken en uiteindelijk je motorverzekering af te sluiten moet je het gewicht doorgeven. Dit komt doordat het gewicht één van de factoren is die verzekeraars gebruiken om de premie van je motorverzekering te bepalen. De reden hiervan is dat een zwaardere motor meer schade veroorzaakt bij een ongeval.

Een motorverzekering afsluiten: waar vind je het gewicht van je motor?

Je hebt een motor gekocht en wil nu een motorverzekering afsluiten. Als je dit via onze website doet zul je dus bij het vergelijken van je motorverzekering het gewicht moeten opgeven. Maar wat als je je gewicht niet weet? Geen nood! Onze vergelijker is vrijwel altijd in staat om op basis van het kenteken het gewicht van de bijbehorende motor te bepalen.

Als je via onze website het kenteken van je motor invult dan krijg je het gewicht en ook de cataloguswaarde van je motor te zien. Deze wordt dan ook automatisch gebruikt bij het vergelijken van motorverzekeringen.

Website RDW

Je kunt ook de website van het RDW raadplegen om voertuiggegevens te achterhalen. Voor zowel onze vergelijkingstool als de tool van het RDW geldt dat je ook gegevens van je auto kunt opvragen.