motorrijder motorkleding

Motorverzekering vergelijken: de leeftijd van je motor is belangrijk

26 November 2015 | Categorie: Motorverzekeringen

Als je een motor koopt dan ben je in Nederland verplicht om een motorverzekering af te sluiten. Je doet er verstandig aan om een vergelijking van motorverzekeringen te maken. Zo krijg je een goed inzicht in de aanbieders en de prijzen van de motorverzekering van deze verzekeraars. Wat belangrijk is bij het vergelijken van je motorverzekering is de leeftijd van je motor. Hier vertellen we je wat meer over.

Waarom is de leeftijd van je motor belangrijk?

Als je een motorverzekering gaat vergelijken dan moet je kiezen welke dekking je voor je motorverzekering wilt hebben. Er zijn drie soorten dekkingen voor de motorverzekering:

  • WA
  • WA + Beperkt Casco
  • WA + Volledig Casco (Allrisk)

Lees meer: de dekking van motorverzekeringen »

De premie die jij voor je motorverzekering gaat betalen wordt grotendeels gebaseerd op de dekking die je kiest. Het is dus belangrijk dat je bij het vergelijken al de juiste keuze maakt. De WA-dekking verzekerd schade die je met je motor aan anderen toebrengt. Maar wil je ook schade aan je eigen motor verzekeren? Hoe uitgebreider je dekking, hoe meer premie je betaalt.

De leeftijd van je motor is één van de zaken waar je naar moet kijken als je de dekking bepaalt.

Nieuwe motors (leeftijd: 1-2 jaar oud)
Hoe nieuwer je motor, hoe hoger de waarde. Voor een dure motor is het logischer om een uitgebreide motorverzekering af te sluiten. Bij schade kan het bedrag zo fors oplopen dat je je premie er makkelijk uithaalt. Mensen met een nieuwe motor kiezen meestal voor de Volledig Casco dekking.

Motors met en leeftijd van ongeveer 3-8 jaar
Veel mensen die een motor bezitten die ongeveer 3-8 jaar oud is kiezen voor het afsluiten van een Beperkt Casco verzekering. De premie is al een stuk lager dan de allrisk premie. Er zijn naast schade die je aan anderen toebrengt ook een aantal schades aan je eigen motor gedekt.

Oudere motors
Wanneer motors ouders zijn dan ongeveer 8 jaar wordt vaker gekozen voor een WA-verzekering waarbij schade aan de eigen motor niet vergoed wordt. De redenering is dan dat de motor het niet meer waard is om een hoge verzekeringspremie voor te betalen. Bij schade is het al gauw goedkoper om een andere motor te kopen dan maandenlang een relatief hoge premie te betalen.

Motorverzekeringen vergelijken

Lees het bovengenoemde artikel over de dekking van je motorverzekering eens door. Aan de hand van deze kennis en onder meer de leeftijd van je motor kun je nu een motorverzekering vergelijken met de dekking die goed aansluit. Via DirectVerzekerd.nl kun je snel, eenvoudig en goedkoop motorverzekeringen vergelijken.