Motorverzekering: welke dekkingen kun je afsluiten?

Motorverzekering: welke dekkingen kun je afsluiten?

3 September 2015 | Categorie: Motorverzekeringen

Heb jij plannen om een motor aan te schaffen? Vergeet dan niet dat je je motor verzekeren moet. Want vanaf het moment dat het kenteken op jouw naam staat, ben jij volgens de wet verplicht om een motorverzekering met op zijn minst WA-dekking te hebben. De WA-dekking is de minste uitgebreide dekking die er is. Weet je eigenlijk waar je dan precies tegen verzekerd bent? In totaal zijn er drie dekkingen die je kunt kiezen bij het vergelijk en afsluiten van een motorverzekering. Wij geven je wat meer informatie over deze dekkingen. Zo kun jij de juiste keuze maken.

Keuze uit 3 dekkingen bij je motorverzekering

Als je motorverzekeringen wilt vergelijken dan moet je kiezen welke dekking je op je motorverzekering wilt hebben. Je hebt de keuze uit drie dekkingen:

  • WA (wettelijke aansprakelijkheid)
  • WA + beperkt casco
  • WA + volledig casco (allrisk)

WA (wettelijke aansprakelijkheid) dekking

Je moet in Nederland dus een motorverzekering voor je motor hebben zodra het kenteken op jouw naam is gezet. Een WA motorverzekering dekt schade die jij toebrengt aan derden. Op deze manier zorgt de overheid ervoor dat andere mensen beschermd zijn tegen schades die jij veroorzaakt. Je eigen schade is dus niet verzekerd, daarvoor moet je een uitgebreidere dekking kiezen.

WA + beperkt casco dekking

De WA + beperkt casco dekking dekt ook schade aan je eigen motor, maar alleen schade na brand, storm, diefstal en ruitbreuk is verzekerd met deze dekking. Aanrijdingen die jij veroorzaakt zijn bijvoorbeeld niet gedekt. Schade aan derden door jouw schuld wordt wel gedekt, want dit val onder de WA-dekking.

WA + volledig casco dekking

De volledig casco dekking, ook bekend als allrisk dekking, is de meest uitgebreide dekking die je bij het vergelijken van een motorverzekering kunt kiezen. Je bent verzekerd tegen dezelfde gebeurtenissen als bij de WA + beperkt casco, maar daarbij is ook schade aan je eigen motor die je zelf veroorzaakt verzekerd.

Motorverzekering vergelijken en afsluiten

Heb je nog meer vragen over het afsluiten van een motorverzekering?  Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder. Je kunt ons tijdens werkuren gewoon telefonisch bereiken. Ook kun je nog even verder kijken op onze website en desgewenst zelf een vergelijking maken. Een goede verzekering gevonden? Je sluit deze binnen 5 minuten af!