Zijn de muziekaccessoires in uw auto meeverzekerd?

16 August 2018 | Categorie: Autoverzekeringen

Bent u een echte muziekliefhebber en wilt u graag een geweldige sound in uw auto? Vaak laten mensen een dure muziekinstallatie inclusief verschillende accessoires inbouwen in hun auto. Echter zijn deze accessoires niet standaard meeverzekerd bij uw autoverzekering. En in dat geval kan het zo zijn dat u bij diefstal geen vergoeding krijgt. Men kijkt bij de verzekeraar via het kenteken immers naar de standaard waarde van uw auto zoals hij uit de fabriek komt. Dure muziekaccessoires zijn niet te koppelen aan het kenteken en de dagwaarde/cataloguswaarde van uw auto. Dus hoe kunt u ervoor zorgen dat dit allemaal wel is meeverzekerd?

De waarde van accessoires

Er zijn vele producten die onder de noemer accessoires vallen, denk hierbij aan een navigatiesysteem, een speciale laklaag, carwrapping, belettering, een muziekinstallatie of speciale velgen. Indien u dit alles bij elkaar optelt samen met de dagwaarde van uw auto heeft u de totale nieuwprijs van uw auto. U weet dan voor welk bedrag u de auto dient te verzekeren

Type verzekering voor accessoires

De waarde van uw accessoires meeverzekeren heeft alleen nut als u op de juiste manier verzekerd bent. U dient altijd een verzekering te hebben met een wettelijke aansprakelijkheid om uw accessoires te kunnen verzekeren. Dit kan met een WA beperkt casco en een WA casco (allrisk verzekering).

Met deze verzekeringen zijn uw accessoires op dezelfde manier verzekerd als uw auto. Indien uw auto wordt gestolen houdt dit dus in dat u dekking heeft voor diefstal en de bijbehorende accessoires. Alleen voor een eventuele aanrijding en schade aan uw accessoires is geen dekking. Dit is alleen meeverzekerd bij een WA casco verzekering met een extra dekking.

Gratis meeverzekerd

Er zijn autoverzekeraars die een gratis dekking aanbieden voor autoaccessoires. Echter is het met alle dekkingen zo dat er altijd een maximum verzekerd bedrag geldt. Mochten uw accessoires een hogere waarde hebben dan dit maximum bedrag dan krijgt u niet alles vergoed. Bij een waarde van duizenden euro’s is het verstandig om uw verzekeraar te informeren naar de mogelijkheden. Vaak kunt u met een hogere premie ook een betere dekking krijgen.

Wilt u meer informatie over onze verschillende autoverzekeringen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs via ons contactformulier. Wij zijn tijdens kantooruren, maar ook op woensdag- en donderdagavond, bereikbaar op het volgende telefoonnummer:  0186 60 30 33.