Nieuwwaarderegeling bestelautoverzekering

22 March 2016 | Categorie: Bestelauto verzekering

nieuwwaarderegeling bestelautoverzekering

Nieuwwaarderegeling bestelautoverzekering, wat houdt dit precies in en hoe moet je hier rekening mee houden bij het afsluiten van een bestelautoverzekering? Wanneer je een bestelauto hebt aangeschaft moet je deze ook verzekeren. Minimaal WA, dan is schade die je aan andere toebrengt verzekerd. Maar als je kiest voor een meer uitgebreide dekking dan wil je mogelijk een goede nieuwwaarderegeling bij je bestelautoverzekering. We leggen je hier meer over uit.

Wat is een nieuwwaarderegeling?

Een nieuwwaarderegeling doet zich voor bij de bestelautoverzekering, maar ook bij de autoverzekering. Wanneer je je bestelauto hebt verzekerd met een nieuwwaarderegeling dan krijg je een bedrag uitgekeerd waarmee je een soortgelijke nieuwe auto kunt kopen in de volgende gevallen:

  • Bij total loss;
  • Bij diefstal van de bestelauto.

Een nieuwwaarderegeling bestaat alleen bij Beperkt Casco of Allrisk bestelautoverzekeringen.

Voorwaarde van de nieuwaarderegeling

Een nieuwwaarderegeling is normaal gesproken alleen van toepassing voor een nieuwe auto en/of eerste eigenaar van een auto. Wanneer je dus een occasion koopt dan gaat de nieuwwaarderegeling niet op. Maar ook als je bijvoorbeeld een demomodel van de autodealer hebt overgenomen. De auto heeft eerst op naam van de dealer gestaan en de nieuwwaarderegeling komt waarschijnlijk te vervallen. Neem hiervoor contact op met je verzekeraar.

Verschil tussen regelingen

De nieuwwaarderegeling verschilt vaak per verzekeraar. Of een verzekeraar een nieuwwaarderegeling hanteert en wat de regeling precies inhoudt kun je terugvinden in de polisvoorwaarden. Bekijk dan ook altijd eerst de polisvoorwaarden voor je een bestelautoverzekering afsluit.

Er kan verschil zitten in het aantal jaren waarin de nieuwwaarderegeling van toepassing is. Veel verzekeraars hebben een nieuwwaarderegeling die een jaar geldig is. Maar sommige verzekeraar bieden een termijn aan van twee of drie jaar, een langer termijn is in dit geval uiteraard gunstiger.

Dagwaarde

Wanneer de termijn van de nieuwwaarderegeling is verstreken zul je van je verzekeraar de dagwaarde uitgekeerde krijgen. De dagwaarde van de bestelauto is de actuele waarde van het voertuig. Het bedrag dat de bestelauto op het moment van de schade waard is.

Vergelijken

Om te besparen op je bestelautoverzekering is het verstandig om bestelautoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Via onze website kun je snel en eenvoudig een berekening maken. Binnen een minuut heb je een overzicht van premies op je beeldscherm. Je kunt snel en eenvoudig de voorwaarden bij de verzekering inzien. Zo kun je controleren of een verzekeraar een nieuwwaarderegeling aanbiedt.

Vergelijk nu