Omzet auto- en motorbranche stijgt weer

11 June 2015 | Categorie: Autoverzekeringen

In het eerste kwartaal van 2015 is de omzet in de auto- en motorbranche weer gestegen. Dit was even geleden, in de drie voorgaande kwartalen daalde de omzet steeds. Het lijkt nu beter te gaan met de verkoop van auto’s en motors in Nederland. 

Omzet stijging bij auto’s, motors en bedrijfswagens

Het Centraal Bureau Statistiek (CBS) publiceerde afgelopen woensdag cijfers waaruit op te maken viel dat er in het eerste kwartaal van 2015 2% meer omzet werd gedraaid in de branches dan in het eerste kwartaal van 2014.

De personenautobranche zag voor het eerst sinds kwartaal 4 van 2013 de omzet stijgen. De omzet steeg echter slechts met 1%. Toch is het zeker positief dat er meer auto’s werden verkocht. De bedrijfsautobranche kende een omzetgroei van bijna 11%. Het aantal verkochte bedrijfsauto’s bedroeg zelfs 20% meer dan een jaar eerder. De motorbranche kende de grootste omzet stijging, maar liefst 15%. De stijging in de verkoopcijfers bedroeg 5% meer verkochte motors.

Binnen autobranche ook daling in omzet

Niet alle branches deden het goed. Binnen de autobranche waren er nog steeds groepen bedrijven met negatieve cijfers. De autoservicebedrijven zagen de totale omzet dalen met 1%, de omzet van importeurs van nieuwe personenauto’s daalde met 2%. Desondanks is de algehele gemoedstoestand bij ondernemers in de auto- en motorbranche wel verbeterd. Minder bedrijven gingen kopje onder en er zijn sinds eind 2011 niet zoveel openstaande vacatures geweest binnen de branche. Volgens het CBS waren er 1700 openstaande vacatures, eind 2014 waren dit er minder dan 1400.

Heb jij bijgedragen aan de omzetstijging in de autobranche en een nieuwe auto gekocht? Dan ga je natuurlijk je motor verzekeren of je auto verzekeren. Via DirectVerzekerd.nl kun je snel en eenvoudig een online je autoverzekering vergelijken.