bestelauto

Online winkelen stimuleert verkoop bestelauto’s

15 April 2015 | Categorie: Bestelauto verzekering

Als je weleens online een verzekering hebt afgesloten, zoals een bestelautoverzekering, dan zul je vast ook weleens online een product aangeschaft hebben. Steeds meer mensen doen online aankopen. De Britse autokoepel SMMT ziet een verband tussen de stijging in online winkelen en de verkoop van bestelauto’s.

De Britse Autokoepel SMMT stelt dat de toename in online winkelen de verkoop van bestelauto’s in de hand werkt. Betekent dat nou dat de bestelauto’s via webshops worden verkocht? Nee, de toename wordt niet veroorzaakt door online verkoop van bestelauto’s. De bestelauto’s worden afgenomen door transportbedrijven. SSMT stel echt wel dat de bestelauto’s vervolgens veel worden ingezet voor de bezorging van pakjes die online besteld zijn.

Toen de crisis een dieptepunt bereikten in 2009 werden er in Groot-Brittannië slechts 40.000 bestelauto’s verkocht. Volgens een woordvoerder van SSMT zijn er de laatste twee jaar meer en meer bestelauto’s op kenteken gezet. Dit komt door het toenemen ondernemersgetrouwen en aantrekkelijke financieringsregelingen met lage rentes. Maar ook de groei van het online winkelen en de hieraan verbonden thuisbezorging van pakketjes heeft hieraan bijgedragen.

De organisatie heeft cijfers die aantonen dat de Ford Transit Custom het meest verkocht wordt. De Opel Vivaro en de Volkswagen staan op de tweede en derde plaats.

Bestelautoverzekering nodig? Via DirectVerzekerd.nl sluit je snel en goedkoop je bestelautoverzekering af, zowel privé als zakelijk. Gebruik onze vergelijker voor bestelautoverzekeringen om snel de goedkoopste bestelautoverzekering te vinden.