Overwinteren in het buitenland? Let op uw verzekeringen

23 October 2018 | Categorie: Algemeen

Vandaag de dag reizen grote groepen Nederlanders rond deze tijd naar warmere oorden om de Nederlandse winter te ontlopen. Een langdurig verblijf in het buitenland kan echter gevolgen hebben voor uw huidige verzekeringen. Om onduidelijkheden en onnodige risico’s te voorkomen tijdens uw verblijf in het buitenland hebben wij voor u een aantal belangrijke aandachtspunten op een rij gezet.

De reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering tijdens uw overwintering in het buitenland is een verstandige keuze. Hierdoor bent u namelijk verzekerd voor verlies en diefstal tijdens uw overwintering. Echter dient u ook te letten op uw ziektekosten. Uw ziektekostenverzekering vergoedt namelijk alleen de medische kosten volgens Nederlands tarief. Vallen de kosten in het buitenland hoger uit dan dient u het verschil zelf bij te betalen. Daarnaast worden ook kosten voor terugkomst– bij ziekte of overlijden- niet vergoedt door uw ziektekostenverzekering. Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn. Sluit daarom dus altijd een goede reisverzekering af.

Heeft u al een (doorlopende) reisverzekering? Kijk dan goed hoeveel dagen u aaneengesloten in het buitenland mag verblijven. Mocht u hier vragen over hebben neem dan contact op met een van onze adviseurs.

De inboedel- en opstalverzekering

Bij overwinteren in het buitenland wordt meestal niet aan de inboedel– en opstalverzekering gedacht. Echter kennen veel inboedel- en opstalverzekeringen ook een beperking voor wat betreft de termijn waarop uw huis leeg mag staan. Reden hiervoor is dat de (schade)risico’s bij langdurig leegstaande huis groter zijn dan bij een bewoond huis. Gaat u overwinteren? Meld dit dan bij ons.

Aansprakelijkheidsverzekering

Het is erg belangrijk om uw aansprakelijkheidsverzekering goed te regelen. Als u een aansprakelijkheidsverzekering heeft, biedt deze u namelijk ook dekking tijdens uw overwintering in het buitenland.

Een verblijf in het buitenland langer dan 6 maanden?

Indien nodig beschikken wij ook over een speciale verzekering voor als u langer dan 6 maanden in het buitenland wenst te verblijven. Informeer hierover geheel vrijblijvend bij een van onze adviseurs via 0186 60 72 45 of mail ons.