parkeerplaats

Parkeerschade de meest voorkomende schade

13 May 2015 | Categorie: Autoverzekeringen

Je kent het wel, even snel je auto parkeren want je moet snel boodschappen doen bij de lokale supermarkt. Zo snel dat je een paaltje over het hoofd ziet met autoschade tot gevolg. Klinkt dit bekend? Uit een onderzoek van het Allianz Centrum voor Techniek Continental AG blijkt dat maar liefst 40% van de auto ongelukken ontstaat door fouten die worden gemaakt tijdens het parkeren en manoeuvreren. In 80% van deze gevallen ontstaat autoschade terwijl een bestuurder de auto uit of in een parkeerplaats manoeuvreert.

Voor het onderzoek zijn 35.000 auto ongelukken onder de loep genomen. Hieruit blijkt ook dat vooral bestuurders van 65 jaar en ouder betrokken raken bij parkeerschade. In deze leeftijdsgroep worden drie keer zoveel ongelukken veroorzaakt tijdens het parkeren en manoeuvreren.

SUV’s en bestelwagens

Naast de leeftijd blijkt ook het formaat van de auto van invloed op het aantal ongelukken. SUV’s en bestelwagens zijn namelijk relatief gezien vaker betrokken bij schade door parkeren en manoeuvreren. Deze voertuigen worden steeds groter, met een groter risico op schade als gevolg. Ook de urbanisatie speelt een belangrijke rol, de steden worden steeds dichter bevolkt. Dit kan ook weer leiden tot een grotere kans op ongelukken.

Letselclaims

Ruim 4% van de auto ongelukken na parkeren en manoeuvreren resulteert in letselschade. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer een voetganger wordt aangereden bij het achteruitrijden.

Autoverzekering

Je kunt je auto verzekeren tegen parkeerschade met een Beperkt Casco autoverzekering of een All Risk autoverzekering. Je kunt via deze website autoverzekeringen vergelijken, zoek zelf de goedkoopste autoverzekering.