Private lease, wat u moet weten

10 October 2018 | Categorie: Algemeen

Het is een van de grootste trends op dit moment onder voornamelijk jongeren: private lease. U huurt een auto voor een aantal jaar als particulier door middel van een contract bij een leasebedrijf. Na die paar jaar ruilt u de auto in voor een andere. Het klinkt leuk, simpel en goedkoop. Echter zijn er wel een aantal zaken waar u op dient te letten voor u een private leasecontract afsluit. Wij zetten ze voor u op een rij.

Het opbouwen van schadevrije jaren

Een belangrijk en gevoelig onderwerp bij een private lease zijn de schadevrije jaren. Sommige verzekeraars tellen de schadevrije jaren die u heeft opgebouwd tijdens uw private lease niet mee. Belangrijk dus om dit te controleren met uw verzekeraar voor u de private lease afsluit. Dit zodat u kunt controleren hoe zij met uw schadevrije jaren om zullen gaan.

Geen private lease aangaan bij veel schadevrije jaren?

Met veel schadevrije jaren heeft u altijd recht op korting, ook bij de meeste leasemaatschappijen. Echter dient u wel altijd op voorhand te controleren of uw leasemaatschappij dit wil doen. Mocht dit niet het geval zijn dan loopt u het risico dat uw schadevrije jaren komen te vervallen tijdens het leasecontract. U kunt dit voorkomen door een verklaring van uw oude verzekeraar en de leasemaatschappij te vragen wanneer uw contract afloopt.

Verzekering bij een private lease

Omdat het bij een private lease bijna altijd een nieuwe auto betreft krijgt u bijna altijd een allriskverzekering aangeboden in het leasecontract. Let wel goed op wat er staat vermeld over het eigen risico. Hier kan namelijk per leasemaatschappij veel verschil inzitten. Controleer ook zaken als pechhulp, schade inzittenden en extra dekking.

Leasecontract afkopen?

Bij sommige leasemaatschappijen kunt u het contact afkopen. Echter is dit in de meeste gevallen niet mogelijk. Denk dus altijd goed na voor het afsluiten van een leasecontract of u de kosten kunt blijven betalen mocht u bijvoorbeeld ontslagen worden.

Wilt u meer informatie over de gevolgen voor uw autoverzekering m.b.t. private lease rijden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 45 . U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.