Rechtsbijstandverzekering bij ontslag

22 September 2014 | Categorie: Rechtsbijstandverzekering

rechtsbijstand bij ontslag

Als je in een situatie komt dat je mogelijk ontslagen wordt dan wil je graag weten wat je rechten zijn. Mag een werkgever jou wel zomaar ontslaan? Klopt het dat je ‘een aantal maanden salaris’ meekrijgt? Hoeveel eigenlijk? Als je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten dan kan een adviseur van de verzekeraar jou hier antwoord opgeven. Daarnaast ben je, afhankelijk van de door jou gekozen dekking, ook verzekerd tegen de financiële kosten van een juridisch conflict.

Rechtsbijstandverzekering bij ontslag

Een rechtsbijstandverzekering kent verschillende dekkingen. Als je bij ontslag gebruik wil maken van je rechtsbijstandverzekering dan heb je meestal de dekking Werk (DAS) of Inkomen (ARAG) nodig. Je krijgt dan van je rechtsbijstandverzekeraar advies. Is jouw ontslag volgens de wet terecht? Heb je recht op ontslagvergoeding? Zij beantwoorden deze vragen.
Als je niet genoeg hebt aan advies dan kan jouw verzekeraar ook onderhandelingen met de werkgever voeren. In de meeste gevallen zijn ook de kosten van een rechtszaak gedekt. Zorg dat je goed op de hoogte bent van jouw dekking. Heb je een rechtsbijstandverzekering via DirectVerzekerd.nl afgesloten, of wil je er één gaan afsluiten? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers.

Rechtsbijstandverzekering nodig bij een ontslag? Zorg dat je niet te laat bent

Als je ontslagen bent heb je erg veel aan een rechtsbijstandverzekering, dat is duidelijk. Het is wel van belang dat je tijdig een rechtsbijstandverzekering afsluit. Het is niet mogelijk om bij een ontslag een rechtsbijstandverzekering aan te vragen en aanspraak te maken op deze rechtsbijstandverzekering. Je rechtsbijstandverzekeraar biedt ook geen dekking als je de verzekering hebt aangevraagd terwijl je een ontslag al aan kon zien komen.

Je kunt je via DirectVerzekerd.nl direct verzekeren voor rechtsbijstand. Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen van DAS en ARAG. Heb je een geschikte verzekering gevonden? Sluit hem eenvoudig af.