Regels verlichting bromfiets of scooter

13 August 2013 | Categorie: Bromfietsverzekeringen

Het is verplicht om goede verlichting op je bromfiets of scooter te hebben. Als je in het donker of bij slecht zicht op je voertuig rijdt dan moeten je voor- en achterlicht aanstaan. Wij vertellen je meer over de regels van verlichting voor bromfietsen.

Onderstaande voertuigen moeten van de overheid aan bepaalde eisen met betrekking tot de verlichting voldoen:

  • bromfietsen;
  • snorfietsen;
  • brommobielen;
  • elektrische steps;
  • fietsen met een hulpmotor waarbij trappen niet altijd noodzakelijk is.

Verplichte verlichting en toegestane verlichting bromfiets of scooter

Een bromfiets of scooter met twee wielen moet voldoende goede verlichting hebben. Bekijk in onderstaande tabel, afkomstig van de website van de overheid, de verlichting die verplicht en toegestaan is voor bromfietsen en scooters. Er wordt onderscheid gemaakt tussen vier delen van je bromfiets / scooter. De  voorkant, achterkant, zijkanten en de trappers. In onderstaand overzicht wordt melding gemaakt van een brommer, maar het is even goed geldig voor je bromfiets of scooter.

bromfiets scooter verlichting verlpicht

Bromfietsverzekering nodig?

Naast verplichtingen met betrekking tot de verlichting van een bromfiets of scooter, heeft de overheid ook regels gemaakt met betrekking tot de verzekering. Je moet zowel je bromfiets als je scooter verzekeren. Heb je een bromfietsverzekering nodig? Vergelijk bromfietsverzekering en sluit direct af via DirectVerzekerd.nl. Dit bespaart je een hoop kosten, je kiest zelf de goedkoopste bromfietsverzekering, of de verzekering met de beste voorwaarden natuurlijk.