Doorlopende reisverzekering of kort

Heeft u uw reisverzekering al geregeld voor de aankomende zomervakantie?

23 April 2018 | Categorie: Reisverzekeringen

De zomervakantie staat weer voor de deur! Ongetwijfeld heeft u uw reis al geboekt en het één en ander voorbereid. Heeft u ook aan uw reisverzekering gedacht? Een reisverzekering kunt u kort voor uw vakantie nog afsluiten en is zeer belangrijk. Zonder reisverzekering op vakantie gaan brengt vele risico’s met zich mee. Graag leggen wij u uit waarom een reisverzekering zo belangrijk is.

Wat wilt u verzekeren?

Het mooie van een reisverzekering is dat u kunt kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen. Zo kunt u kiezen uit een aanvullende dekking voor medische kosten, of voor de automobilistenhulpverzekering. Op deze manier kunt u de reisverzekering perfect laten aansluiten op de risico’s die u tijdens uw vakantie loopt. Want deze verschillen immers per vakantie.

Wanneer claimt u via uw reisverzekering?

In geval van diefstal of verlies van uw bagage tijdens uw vakantie vergoedt uw verzekeraar in de meeste gevallen de schade. Mocht u extra kosten maken i.v.m. een ongeval of ziekte dan kunt u hier ook een vergoeding voor krijgen. Dit geldt overigens ook als u onverwachts uw vakantie moet afbreken i.v.m. ziekte of het verlies van uw dierbaren. Voor deze en andere gevallen kunt u dus een beroep doen op uw reisverzekering.

Wat zijn de risico’s om zonder reisverzekering op vakantie te gaan?

Op vakantie gaan zonder reisverzekering is niet aan te raden. Een ongeluk zit in een klein hoekje en zonder verzekering bent u dus niet gedekt tegen diefstal, schade en onvoorziene medische kosten. Hierdoor loopt u risico op extra kosten die kunnen oplopen tot duizenden euro’s mocht er iets fout gaan.

Een reisverzekering geeft extra rust tijdens uw vakantie

U gaat op vakantie met als doel om tot rust te komen en te genieten. Door het afsluiten van een goede reisverzekering weet u zeker dat alles goed geregeld is en u zich geen zorgen hoeft te maken. Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is het een stuk voordeliger om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Een weekendje weg wordt namelijk ook gezien als een vakantie door uw verzekering.

Mocht u verder nog vragen hebben m.b.t. een kortlopende of doorlopende reisverzekering dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 45 . U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.