oekraine kiev

Reizen naar Oekraïne, is het al veilig?

15 July 2015 | Categorie: Reisverzekeringen

Vorig jaar wijzigde de overheid het reisadvies naar Oekraïne omdat het land in een oorlogssituatie verkeerde. Is het inmiddels veilig om naar Oekraïne te reizen? Hoe luidt het reisadvies vandaag de dag?

De overheid geeft aan dat je zelf verantwoordelijk bent voor je veiligheid en voor de beslissing om wel of niet te reizen, wij sluiten ons daar bij aan.

Het is zeker nog niet in heel het land veilig. De overheid geeft aan dat je alert moet zijn in de grote steden. De kans bestaat dat zich demonstraties en ongeregeldheden voor doen.

De overheid geeft verder de volgende adviezen naar aanleiding van de politieke situatie in Oekraïne.

  • In steden als Kiev, Charkov, Odessa, Zaporizja en Dnipropetrovsk (de steden in het Oosten en Zuiden van het land) kunnen ongeregeldheden en demonstraties plaatsvinden die geweld veroorzaken. De Nederlandse ambassade kan op de Krim en in de provincies Donersk en Loegansk geen volledige consulaire bijstand verlenen.
  • Het wordt afgeraden om te reizen naar de provincies Donetsk en Loegansk, in het oosten van Oekraïne. Als je je daar bevindt verlaat dee provincies dan zo snel mogelijk. Ook de Krim en de kuststrook van de provincie Zaporisja zijn niet veilig en de overheid raadt af om daar naartoe te reizen. Reis alleen als het echt noodzakelijk is naar de provincie Charkiv. In steden moet je extra alert zijn.
  • Registreer je voorafgaand aan je reis bij het ministerie van Buitenlandze Zaken. Blijf bereikbaar. In noodsituaties kan de ambasse contact met je opnemen.

Bekijk het volledige reisadvies op de website van de overheid.

Ga je op reis? Zorg dan dat je goed verzekerd bent. Heb je nog geen reisverzekering? Sluit deze dan direct af via onze website. Je kunt reisverzekeringen vergelijken en vervolgens online je reisverzekering afsluiten.