Schade aan je bestelauto, wat moet je doen?

7 January 2016 | Categorie: Bestelauto verzekering

Het kan gebeuren dat je met je bestelauto betrokken raakt bij een ongeval. Heel erg vervelend! Zeker wanneer het ongeluk meer dan alleen blikschade veroorzaakt. Een goede bestelautoverzekering is in zo’n situatie erg belangrijk. Zeker wanneer jij de schuldige bent van de aanrijding. Wanneer je een schade hebt, wat moet je dan doen om deze vergoed te krijgen van je verzekeraar? We vertellen je welke acties je moet ondernemen.

Wat moet je doen als je een ongeval hebt met je bestelauto hebt?

Wanneer de schadegebeurtenis een aanrijding is dan is het verstandig om onderstaande acties uit te voeren.

  • Erken op het moment van de aanrijding of daarna geen schuld. Doe ook geen uitspraken over een schadevergoeding die je wel of niet gaat uitkeren. Het is aan de verzekeraars om te bepalen of dat nodig is.
  • Het is wel verstandig om direct na de aanrijding een schadeformulier in te vullen. Hiervoor kun je het Europeees Schadeformulier gebruiken. Zorg ervoor dat jij en de tegenpartij beiden het schadeformulier ondertekenen op de aangegeven plaatsen. Bewaar zelf het origineel van jouw schadeformulier.
  • Maak foto’s van het de schade.
  • Vraag aan de tegenpartij zijn/haar naam en adresgegevens. Wanneer er getuigen zijn is het belangrijk om ook hun gegevens op te vragen. Bij een conflict kunnen zij jouw verhaal ondersteunen.
  • Wanneer je niet kun verder rijden bel dan het nummer dat aangegeven staat op je groene kaart.
  • neem contact met ons op om de schade ook bij ons te melden. Wij bespreken met u of alle nodige handelingen zijn uitgevoerd en hoe de schade bij de verzekeraar gemeld wordt. Je kunt de schade digitaal melden of je kunt contact met ons opnemen via telefoonnumer: 0186 60 72 45.