schutting

Schutting omgewaaid, ben ik verzekerd?

23 November 2015 | Categorie: Inboedelverzekering

Vorige week raasde er een flinke storm door Nederland. Deze najaarsstorm zorgde volgens een schatting van het Verbond van Verzekeraars voor maar liefst tien miljoen euro schade een woningen en bedrijfspanden. Bij een storm bestaat een groot deel van de schade uit omgewaaide schuttingen. Ben je verzekerd als je schutting omwaait?

Ben je verzekerd tegen een omgewaaide schutting?

Of je verzekerd bent wanneer je schutting omgewaaid is hangt af van je verzekeraar, de polisvoorwaarden en de gekozen dekking. In de polisvoorwaarden staat vastgelegd waar je precies tegen verzekerd bent. Er zijn verschillen tussen de polisvoorwaarden van verzekeraars. Een verzekeraar biedt vaak meerdere dekkingen aan en ook daar zit verschil tussen. Meestal hanteren verzekeraars een bepaalde windkracht als maatstaf voor een storm. Is de windkracht hieronder dan was er geen sprake van een storm en in dat geval ook geen dekking.

De schutting kan daarnaast vallen onder de inboedel- of opstalverzekering. Ook hier kan per verzekeraar verschil in zitten. Vaak is het de opstalverzekering die de schade aan je schutting dekt, maar sommige verzekeraar bieden dekking vanuit de inboedelverzekering.

Vind je je polisvoorwaarden lastig en wil je weten of je dekking hebt? Neem gerust even contact met ons op. Stuur ons snel een bericht en wij zoeken het voor je uit.

Stuur direct een bericht

 

Gedeelde schutting met buren

Wanneer je samen met je buren een schutting hebt dan dien je beiden voor de kosten van de schade op te draaien, zo redeneert de verzekeraar. Als de schade aan je schutting gedekt is dan zullen jouw verzekeraar en die van de buren beiden de helft betalen.

Wat moet je doen als je schutting beschadigd is?

Als je schutting is omgewaaid of op een andere manier beschadigt is leg dit dan goed vast met foto’s. Noteer dag en tijdstip zodat je kunt aantonen dat het tijdens een storm is gebeurd. Meld de schade vervolgens zo snel mogelijk bij je verzekeraar. Die zal bepalen of en hoeveel je vergoed krijgt.