alarm

SCM-alarmklassen voor autoverzekering en bestelautoverzekering

7 September 2015 | Categorie: Autoverzekeringen

Bij zowel het online afsluiten van de autoverzekering als de bestelautoverzekering vragen wij of je auto een soort beveiliging heeft. Je kunt kiezen uit 3 klassen welke horen bij beveiligingssystemen met een VBV of TNO-certificatie. Heb je een auto of bestelauto-alarm maar twijfel je welke klasse je moet kiezen bij het afsluiten van je auto- of bestelautoverzekering? Dan geven we je op deze pagina wat meer uitleg.

Klasse 1: Startonderbrekers

De eerste klasse die je kunt kiezen bij het online afsluiten van een verzekering voor je auto of bestelauto bestaat uit een elektrisch systeem dat op zijn minst gebruik maakt van een dubbele automatisch inschakelende blokkering. Deze blokkering moet ten minste een onderbreking van de startmotor en een tweede extra blokkering hebben. De tweede blokkering is vaak gericht op de brandstofvoorziening. Systemen die onder klasse 1 vallen hoeven geen inbraakdetectie of alarmering te bevatten.

Alarmsysteem (klasse 2)

Alarmsystemen die in klasse 2 vallen bestaan uit een dubbele blokkering die automatisch ingeschakeld wordt gelijk aan de alarmsystemen van SCM-klasse 1. Daarnaast bevatten systemen in deze klasse omtrekdetectie en ruimtelijke detectie, een sirene die af kan gaan (zonder noodstroom) en optische signalering.

Alarmsysteem (klasse 3)

De derde klasse die je kunt kiezen bij het online afsluiten van een bestelautoverzekering of autoverzekering heeft dezelfde kenmerken als klasse 2 met daarbij nog een aanvullende sabotagesignalering en hellingdetectie. Daarnaast moet de sirene een ingebouwde noodstroomvoorziening bevatten. De verbinding tussen de sirene en de centrale loopt via een gecodeerd signaal. Wanneer een inbreker of autodief de draad tussen sirene en centrale doorknipt, zal de sirene evengoed afgaan met behulp van de noodstroomvoorziening.

Online auto of bestelauto verzekeren

Wil je je auto online verzekeren of je bestelautoverzekering afsluiten? Dit kan goedkoop, eenvoudig en snel via onze website. Binnen een minuut heb je een overzicht van de premies, het afsluiten kost niet meer dan vijf minuutjes. Kom je er niet uit? Dan kun je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 ook gewoon contact opnemen met één van onze medewerkers via ons telefoonnummer 0186 60 72 45