Uw scooter verzekeren tegen diefstal en brand

14 September 2017 | Categorie: Scooterverzekering

Net als bij een auto of motor kunt u ook bij een scooter kiezen uit verschillende verzekeringen met ieder een eigen dekking. Optioneel kunt u uw scooter ook verzekeren tegen diefstal en brand. De ideale dekking voor uw scooter hangt voornamelijk af van de waarde. U gaat een oudere scooter natuurlijk niet maximaal verzekeren. Want uw premie moet natuurlijk wel in verhouding blijven met de dekking en de waarde van de scooter.

Meest uitgebreide dekking voor uw scooter

Indien u voor een WA + Diefstal, brand en aanrijding dekking kiest bent u maximaal verzekerd. Naast dekking tegen diefstal en brand bent u met deze verzekering ook gedekt tegen schade door een aanrijding. Zo kunt u met een veilig gevoel de weg op!

Verschil in dekking bij scooterverzekeringen

Er is bij een scooterverzekering relatief weinig verschil in dekking tussen een WA+ Diefstal en een WA + Diefstal en brand dekking. Echter is de kans op brandschade een stuk kleiner dan de kans op diefstal. Het verschil tussen de WA + Diefstal en de normale WA dekking is daardoor een stuk groter.

De WA scooterverzekering

Net als bij een auto of motor kiest u ook bij een scooter voor een WA-dekking als de scooter nauwelijks nog waarde heeft. Dit omdat bij een uitgebreidere dekking de premie hoger wordt en dit niet meer in contrast staat met de waarde van uw motorrijtuig.

In het geval van brandschade

Bij een scooterverzekering krijgt u altijd de herstelkosten vergoed. In het geval van brandschade is herstel meestal niet meer mogelijk. In dit geval krijgt u de dagwaarde van uw scooter uitgekeerd. Ook zal men proberen om onderdelen van uw scooter te verkopen waardoor u de maximale dagwaarde uitgekeerd zult krijgen.

Wilt u meer informatie over onze verschillende scooterverzekeringen? Of wilt u graag een scooterverzekering afsluiten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs via ons contactformulier. Wij zijn tijdens kantooruren, maar ook op woensdag- en donderdagavond, bereikbaar op het volgende telefoonnummer:  0186 60 30 33.