Startende ondernemers: hier moet je op letten

6 October 2015 | Categorie: Bestelauto verzekering

Als je een eigen bedrijf start dan komen er veel zaken op je af. Je moet van tevoren een hoop regelen. Maar ook als je eenmaal gestart bent zul je zien dat je naast je bedrijfsactiviteiten nog een hoop moet regelen. Om een vliegende start te maken geven wij jou als startende ondernemer alvast 3 zaken mee die je in de gaten kunt houden. Veel startende ondernemers gaan hiermee de mist in. Voorkom dat jij dit ook doet!

Financiële buffer

Als je de eerste omzet van je eerste klant uitbetaald krijgt geeft dit een goed gevoel, terecht. Dit goede gevoel zal zeker in het begin heel sterk zijn. Zorg er wel voor dat je het geld niet volledig uitgeeft of aan jezelf uitkeert. Je moet namelijk rekening houden met belasting. Deze moet je zelf aan de belastingdienst overmaken.

Je moet rekening houden met het feit dat je btw moet terugbetalen aan de belastingdienst. Hoe meer omzet jij hebt, hoe meer btw je terug moet betalen. Zet je gerekende btw dus apart zodat je deze altijd aan het eind van een kwartaal kunt betalen.

Zorg ervoor dat je een vast deel van je omzet apart zet zodat je eventuele belastingaanslagen probleemloos kunt betalen. Je kunt bijvoorbeeld een percentage van 30% gebruiken. Hoef je niet alles af te dragen aan de belastingdienst, bijvoorbeeld omdat je kunt profiteren van bepaalde startersregelingen, dan heb je een mooie spaarpot.

Wanbetalers

Veel ondernemers komen in de problemen doordat klanten facturen niet betalen. Het helpt om gebruik te maken van een vaste betalingstermijn. Zorg dat je gebruik maakt van een goede factuur waar factuurdatum en betalingstermijn op vermeld staan. Wanneer een klant niet op tijd betaalt onderneem dan direct actie.

Verzekeringen

Als ondernemer ben jij verantwoordelijk voor de verzekeringen van je bedrijf. Voor startende ondernemers niet altijd even leuk want verzekeringen brengen extra kosten met zich mee. Maar wel belangrijk! Heb je geen passende verzekeringen dan kun je wanneer je schade veroorzaakt te maken krijgen met enorme financiële tegenvallers. De juiste verzekeringen beschermen je hiertegen.

Zakelijke verzekeringen zijn er in veel soorten. Veel voorkomende zakelijke verzekeringen zijn de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering en de pensioenverzekering.

Maak je met je bedrijf gebruik van een bestelauto? Dan ben je in Nederland wettelijke verplicht om hier een verzekering voor af te sluiten. Via DirectVerzekerd.nl kun je een bestelautoverzekering afsluiten tegen een zeer aantrekkelijke premie. Maak zelf online een vergelijking van bestelautoverzekeringen.