Stijging verkoop bestelauto’s in april 2015

2 June 2015 | Categorie: Bestelauto verzekering

De verkoop van bestelauto’s in de Europese Unie is in de maand april gestegen. Ten opzichte van dezelfde maand in 2014 werden er ruim 12% meer bestelauto’s verkocht. In maart was er ook al een stijging ten opzichte van het voorgaande jaar, de verkopen namen in deze maand zelfs met 20% ten opzichte van een jaar eerder.

Deze cijfers werden bekend gemaakt door de Europese brancheorganisatie voor de automobielindustrie ACEA. In april 2015 werden in de Europese Unie 169.746 nieuwe bestelauto’s verkocht. April was de vierde maand op rij waarin de verkoop van bestelauto’s groeide.

In de meeste grote Europese bestelautomarkten was groei zichtbaar. Frankrijk was een van de uitzonderingen, de bestelautoverkopen waren iets lager dan de verkopen een jaar eerder. De toename in Nederland bedroeg 9%, er werden 4.615 bestelauto’s verkocht.

Ben je van plan een nieuwe bestelauto aan te schaffen en heb je een bestelautoverzekering nodig? Of wil je je huidige bestelautoverzekering vergelijken met andere verzekeringen? Via deze website kun je een vergelijking maken. Zoek zelf de goedkoopste bestelautoverzekering.