Stijging verkoop caravans

22 April 2015 | Categorie: Caravanverzekering

Ieder kwartaal wordt door het VWE, het centrum voor voertuiginformatie en -documentatie bekend gemaakt hoeveel voertuigen er op kenteken zijn gezet. Deze cijfers worden ook bekendgemaakt voor caravans. In het eerste kwartaal steeg het aantal verkochte caravans.

Stijging caravanverkoop

Het eerste kwartaal van 2015 liet een stijging in het aantal verkochte caravans zien. Er werden 1429 caravans verkocht, een stijging ten opzichte van het vorige kwartaal waarin 1373 caravans werden verkocht. 72% van de caravans merken is afkomstig van de top-5 caravanmerken in Nederland: Hobby, Fendt, Knaus, Dethleffs en Eriba.

Hobby en Fendt meest verkocht

Welke carvanmerken werden het meest verkocht? Caravanproducent Hobby verkoopt de meeste caravans.  Daarna volgt het merk Fendt. De nummer drie is Knaus, het merk verkocht in Nederland nagenoeg evenveel caravans als Fendt. In de maand maart verkocht Knaus zelfs de meeste caravans. Knaus heeft het goed gedaan dit kwartaal, de verkopen stegen met ruim 90% ten opzichte van vorig jaar. Ook de andere merken uit de Knaus-Tabbert groep presteerden goed.

Verzekering bij aankoop caravan

Ga je ook een nieuwe caravan kopen? Dan is het verstandig om een caravanverzekering af te sluiten. Een caravanverzekering hoef je niet verplicht af te sluiten, schade aan anderen bij een aanrijding zijn verzekerd via je autoverzekering. Maar als je schade aan je eigen caravan wilt verzekeren, dan is een caravanverzekering verstandig.

Via deze website kun je eenvoudig caravanverzekeringen vergelijken. Wij bieden een aantal goede caravanverzekering aan. Kies zelf de verzekering die aansluit op je wensen. Je direct online je caravan verzekeren.