auto's

Stijging verkoop tweedehands auto’s

8 July 2015 | Categorie: Algemeen

In het tweede kwartaal van 2015 is de verkoop van tweedehands auto’s gestegen ten opzichte van 2014. Er werden in totaal 449.130 auto’s aan consumenten verkocht. De stijging ten opzichte van vorig jaar bedraagt hiermee 4,6%. Deze cijfers werden bekend gemaakt door VWE.

De stijging van de verkoop blijkt uit cijfers van VWE voertuigeninformatie en -documentatie. Sinds het begin van dit jaar zijn de vijfers van de verkoop van tweedehands auto’s al stijgende. Volgens het VWE is dit vooral te danken aan het feot dat het steeds beter gaat met de economie en het verbeterde consumentenvertrouwen.

De verkoop wordt volgens VWE niet alleen gestimuleerd door de economie en het consumentenvertrouwen. De organisatie denkt dat de fiscale voordelen die consumenten genieten als ze een kleine en zuinige auto aankopen ook bijdraagt. Dat de kleine tweedehands auto steeds meer in trek is was geen nieuws voor VWE, zij trokken deze conclusie vorige week al.

De verkopen van tweedehands auto’s zijn meestal van autobedrijf aan consument. Dit waren er in het tweede kwartaal van 2015 meer dan 278.500 en dat is 5,4% meer dan vorig jaar. Consumenten verkochten in het tweede kwartaal van 2015 170.600 aan elkaar, dit is een stijging van 3,3% ten opzichte van 2014.

Je (tweedehands) auto verzekeren

Ben je op zoek naar een (tweedehands) auto, of heb je al een auto gekocht? Dan moet je je auto verzekeren. Via DirectVerzekerd.nl kun je online autoverzekeringen vergelijken en afsluiten. Zoek de goedkoopste premie of de beste autoverzekering en sluit online je autoverzekering af.