kosten motorverzekering

Tijd voor een nieuwe motor?

28 March 2019 | Categorie: Algemeen

Misschien haalt u deze weken weer de motor uit de schuur, of bent u zich  aan het oriënteren  op een nieuwe motor. Een mooi moment om te kijken naar een goede en volledige verzekering van uw huidige of beoogde motor. Met de start van de meteorologische lente gaan veel motorrijders weer de weg op om van het lekkere weer te genieten. aantal motorfietsen op de weg is de afgelopen jaren flink gestegen tot ruim 661 duizend in 2018 blijkt uit cijfers van het CBS. Helaas stijgt ook het aantal ongevallen, zeker in het voorjaar is er al jaren een piek te zien in het aantal ongevallen. Let de komende periode dus extra goed op!

Provinciale wegen

Met name op de provinciale wegen gebeuren de meeste ongelukken met motoren. In de winter zijn er beduidend  minder motoren op de weg vanwege het koude weer. Wanneer de lente van start gaat moeten overige weggebruikers vaak weer wennen aan de motoren op de weg. Dit brengt vaak gevaarlijke situaties met zich mee doordat bijvoorbeeld automobilisten motorrijders over het hoofd zien bij het wisselen van baan. Matig dus uw snelheid en zorg dat u goed zichtbaar bent om ongevallen te voorkomen. Het is namelijk nou eenmaal een feit dat u als motorrijder veel kwetsbaarder bent dan overige weggebruikers.

Opzittendenverzekering

Gaat u vaak toeren met uw partner of ander familielid? Dan is het belangrijk om uw verzekering te controleren op een opzittendenverzekering.  Zo bent u en andere opzittenden altijd verzekerd bij verwonding na een ongeval of bijvoorbeeld bij schade aan kleding na een val. Ook als u alleen op de motor stapt is het belangrijk om een aanvullende dekking aan te schaffen voor opzittenden zodat u ten allen tijde verzekerd bent tegen persoonlijke schade. Mocht u geen aanvullende dekking hebben of twijfelt u over de huidige situatie, bel dan met ons kantoor en we zoeken het graag voor u uit!

Onafhankelijk advies

Mocht u een premie indicatie willen ontvangen voor een motor die u wilt gaan aanschaffen, bereken dan online de premie of bel voor direct onafhankelijk advies. Vanwege onze ervaring en deskundigheid op dit gebied kunnen we u altijd verder helpen.