Tips voor het verzekeren van je scooter

8 February 2016 | Categorie: Scooterverzekering

Voor veel scooterbezitters roept het afsluiten van een geschikte verzekering vele vragen op. Is het afsluiten van een scooterverzekering verplicht? En hoe weet je welke verzekering het meest geschikt voor je is? Om je bij vragen als deze wat op weg te helpen, zullen we in dit artikel de belangrijkste feitjes en weetje rond het afsluiten van een scooterverzekering voor je op een rijtje zetten.

Wettelijke verplichting

Misschien heb je een goede systeemhelm gekocht, maar wil je daarnaast ook niet verzaken een passende scooterverzekering af te sluiten. Heel verstandig, want het is wettelijk verplicht je scooter WA te verzekeren, als je het nalaat riskeer je een boete van 370 euro. Het RDW controleert jaarlijks of alle scooters wel verzekerd zijn, dus het kost je veel geld als je hier toch van af besluit te zien. Gelukkig is het tegenwoordig erg eenvoudig een scooterverzekering af te sluiten. Je kunt het online doen, maar vergelijk voor je dit doet wel uitgebreid de verschillende soorten verzekeringen.

Verschillende verzekeringspakketten

De meeste verzekeraars bieden een WA verzekering aan en een Allrisk verzekering, maar meestal is het ook mogelijk deze aan te vullen met extra opties en aanvullende pakketten. Wat verder erg belangrijk te weten is, is dat je je scooter ook moet verzekeren als je er al een tijd niet meer op rijdt. Ook in dat geval loop je namelijk kans bij controle van het RDW een boete opgelegd te krijgen, zorg er dus altijd voor dat je verzekering in orde is. Een andere optie is je scooter te laten schorsen. Misschien kun je de goede helm die je kocht wel gebruiken voor op een nieuw voertuig, en je zelf het verzekeringsgeld besparen. Op zoek naar een helm en een slot? Bekijk de helmen van Helmonline en de sloten van Slotenspeciaalzaak.nl.

Mocht je je scooter verkopen, let er dan altijd op dat de koper de scooter op zijn naam laat zetten. Je verzekeringsplicht vervalt dan!