Uitvaartverzekering wel of niet?

Uitvaartverzekering wel of niet?

1 May 2019 | Categorie: Algemeen

Heeft uw familielid wel een uitvaartverzekering of toch niet? Het zijn zaken waar men niet snel over praat maar is wel degelijk belangrijk om te weten. Er zijn leukere dingen om over te praten dus logisch dat het niet vaak wordt besproken. Het is echter wel belangrijk om te weten of uw naaste over een uitvaartverzekering beschikt. Ook wanneer u zelf een uitvaartverzekering heeft is het raadzaam om polis gegevens te bewaren en kenbaar te maken dat u over deze verzekering beschikt, ook al is het nog een ver van uw bed show. We leggen u graag uit waarom.

Uitvaartverzekeringen worden vaak niet uitgekeerd

Steeds vaker wordt er geen aanspraak gemaakt op de uitvaartverzekering van de overledene. Simpelweg omdat familieleden niet weten dat hij of zij een uitvaartverzekering had. Dit betekent dat familieleden opdraaien voor de uitvaartkosten die al snel op kunnen lopen tot duizenden euro’s. Dit kan vervelende financiële gevolgen hebben. Natuurlijk heeft iedereen dit over voor hun naaste maar wanneer men kan beschikken over een uitvaartverzekering wordt dit een stuk eenvoudiger.

Het beste is om als verzekerde kenbaar te maken dat u beschikt over een uitvaartverzekering. Of om uw gegevens op te slaan in de administratie zodat het terug is te vinden voor familieleden. Verzekeraars krijgen namelijk geen bericht na overlijden waardoor het initiatief bij de nabestaanden ligt om aanspraak te maken op de afgesloten uitvaartverzekering. Zo komt het voor dat duizenden mensen jaarlijks de complete uitvaart betalen. Terwijl de overledene hier jarenlang premie voor heeft betaald om het goed geregeld te hebben voor zijn nabestaanden.

Uitvaartverzekering snel en eenvoudig geregeld

Heeft u al een uitvaartverzekering bij DirectVerzekerd? Dan kunt u eenvoudig uw polis gegevens opvragen bij MijnDirectVerzekerd. Mocht u er niet uitkomen, helpen we u graag telefonisch verder. Mocht u nog geen uitvaartverzekering hebben dan kunt u online snel en eenvoudig premies berekenen van uitvaartverzekeraar Monuta. Zo voorkomt u onnodige kosten voor uw nabestaanden en zijn uw zaken goed geregeld voor de toekomst. Wilt u meer informatie? Op onze contactpagina vindt u onze gegevens. We helpen u graag verder!