Vliegtuig op reis

Vakantiereizen naar Griekenland worden weer volop geboekt

29 July 2015 | Categorie: Reisverzekeringen

De afgelopen weken heeft alle aandacht van de media aan de financiële perikelen van Griekenland, het gewijzigde reisadvies van de overheid en de daarop volgende reactie van verzekeraars, gezorgd voor een dip in het aantal reizen naar Griekenland. Maar het vertrouwen van Nederlanders lijkt hersteld, reizigers weten de populaire vakantiebestemming weer massaal te  vinden.

Flinke daling boekingen in juni

Tot eind mei 2015 hadden de Grieken niets te klagen wat betreft het aantal boekingen uit Nederland. Er was toen zelf 12% meer geboekt dan in het voorgaande jaar. Maar de financiële situatie van Griekenland zorgde voor een flinke dip in de maand juni. Het gewijzigde reisadvies dat de Nederlandse overheid gaf speelde hier ongetwijfeld ook een rol bij, hoewel dit reisadvies de reizen niet afraadde. Mensen waren bang dat ze in Griekenland zonder geld kwamen te zitten en verkozen hierdoor wellicht andere vakantiebestemming boven Griekenland.

Griekenland weer in trek

Nadat in juni een fors aantal minder boekingen werden gedaan is de situatie inmiddels geheel anders. Veel verzekeraars hebben tijdelijk hun voorwaarden aangepast voor reizen naar Griekenland. De overheid raadt het afsluiten van een goede reisverzekering aan en adviseert om voldoende contant geld mee te nemen, maar je vakantie kan gewoon doorgaan. Consumenten lijken het vertrouwen in een reis naar Griekenland dan ook herwonnen te hebben. Volgens brancheorganisatie ANVR ontvingen de aangesloten reisorganisaties in de afgelopen week zelfs 8% meer boekingen dan in dezelfde week in 2014.

Goede reisverzekering

Het is nog steeds verstandig om met voldoende cash richting Griekenland te vertrekken. Om deze reden en ook om andere onverwachtse kosten goed op te kunnen vangen is het verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten. Ga je vaker op vakantie dan is het al gauw voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je bent dan het hele jaar goed verzekerd als je op reis gaat. Boek een kortlopende reisverzekering als je alleen voor deze reis een verzekering af wilt sluiten.

Bij beide soorten reisverzekeringen kun je via onze website een vergelijking tussen meerdere verzekeraars maken en direct online afsluiten.