Sealander: Varen met een caravan

2 April 2013 | Categorie: Caravanverzekering

Varen met een caravan, het lijkt onrealistisch maar het Duitse merk Sealander produceert toch echt caravan waarmee je ook het water op kunt. Het mag dan geen grote boot zijn. Maar het idee is ontzettend leuk én het werkt!

Normaal gesproken hopen wij bij DirectVerzekerd natuurlijk niet dat je caravan in het water terecht komt. Maar deze caravan van het merk Sealander is echter een geval apart. De caravan, of boot, is multifunctioneel. Het is in principe een caravan die gebruikt kan worden op het vasteland. Je kunt hem achter je auto hangen en meenemen als verblijfplaats tijdens je vakantie. Maar de Sealander heeft ook het drijfvermogen van een boot en is uitermate geschikt om mee op het water rond te dobberen.

Sealander caravan

De Sealander wordt tentoongesteld op een beurs. Zelfs in een zwembad komt hij goed tot zijn recht.

De caravan kan dus gewoon achter een auto met een trekhaak. Hij biedt slaapruimte voor twee personen. In de caravan bevindt zich een bed van 2.00 m  x 1.56 m en hij is eenvoudig in een bank te veranderen. De Sealander bevat een chemisch toilet, een keukentje met koelkast en het is mogelijk om een stereo-installatie in te laten bouwen. Deze uitzonderlijke caravan (of boot) wordt gefabriceerd in Kiel, Duitsland.

Sealander-caravan verzekeren

De Sealander is natuurlijk geen gewone caravan, dat is wel duidelijk. Is het dan wel mogelijk om deze caravan te verzekeren? Het heeft geen zin om voor de Sealander caravanverzekeringen te vergelijken zoals je normaal gesproken kunt doen via onze website. Wanneer je deze caravan wilt verzekeren neem dan contact op met onze medewerkers. Zij kunnen voor je uitzoeken wat de mogelijkheden zijn om de Sealander te verzekeren.