Vergoedt je autoverzekering spullen die uit je auto zijn gestolen?

12 April 2016 | Categorie: Autoverzekeringen

Spullen uit je auto gestolen autoverzekering of inboedelverzekering

Als je het slachtoffer bent geworden van een inbraak in je auto dan ben je waarschijnlijk blij als je een goede autoverzekering hebt afgesloten. Toch kan het heel goed zijn dat je de schade niet op je autoverzekering maar op je inboedelverzekering kunt claimen. Hoe zit dit precies? We vertellen je wat meer over de dekking van de autoverzekering en de inboedelverzekering als er spullen uit je auto gestolen zijn.

De autoverzekering vergoedt schade aan de auto zelf

Als er wordt ingebroken in je auto dan gaat dit vaak niet zonder slag of stoot. Een geforceerd slot of een ingeslagen ruit zijn veel voorkomende schades aan de auto. Deze schade wordt vergoed vanuit je autoverzekering. Je moet dan natuurlijk wel de juiste dekking hebben. Alleen een WA-dekking bij je autoverzekering is onvoldoende. Dit moet minimaal een autoverzekering met WA + Beperkt Casco dekking zijn.

Je inboedelverzekering kan de gestolen spullen dekken

Als er spullen uit je auto zijn verdwenen dan worden deze vertegenwoordigd door een bepaalde waarde. Bijvoorbeeld je zonnebril, portemonnee met inhoud of een dure jas. De kosten om nieuwe spullen aan te schaffen wil je waarschijnlijk graag verhalen via je verzekering. Je kunt deze schade waarschijnlijk claimen op je inboedelverzekering. Hierbij spelen de polisvoorwaarden van de inboedelverzekering wel een rol. Veel verzekeraars hebben het bedrag voor deze situatie beperkt, deze eventuele beperking kun je terugvinden in he polisvoorwaarden. Meestal keren verzekeraars een vergoeding uit tot een paar honderd euro.

Verzekeraars stellen, als ze de schade vergoeden vanuit de voorwaarden, vaak nog wel enkele eisen. Zo moet je auto op slot hebben gestaan toen de inbraak plaatsvond. Daarnaast eisen verzekeraars vaak dat je geen spullen in het zich hebt laten liggen. Wanneer je dure bezittingen goed in het zicht laat liggen vergroot dit de kans op inbraak.

Met een goed alarmsysteem voorkom je de kans op een auto-inbraak. Alarmsystemen kunnen worden opgedeeld in 3 l;assem. Lees meer over SCM-alarmklassen.