Verkoopcijfers en verzekering gebruikte bestelauto’s

25 January 2016 | Categorie: Bestelauto verzekering

Verkoopcijfers en verzekering gebruikte bestelauto's

In 2015 zijn de verkopen door autobedrijven van gebruikte bestelauto’s gestegen met 4%. Dit is een conclusie van een onderzoek uitgevoerd door VWE TrendWeb. De verkoop van gebruikte bestelauto’s vindt steeds meer plaatsen van bedrijf naar consument. De verkoop tussen consumenten onderling nam namelijk af. Wanneer wordt gekeken naar beiden kanalen opgeteld was zelf een kleine afname te zien van 0,5%.

Stijging in de verkoop door autobedrijven

De verkoop van gebruikte bestelauto’s bij autobedrijven nam dus af. Marcedes-Benz, Peugeot en Iveco kenden de grootste stijging. Bij een aantal Aziatische merken nam de verkoop van gebruikte bestelauto’s juist af. Bij Hyundai, Toyota, Mitsubishi en Suzuki nam de verkoop van de occasions in 2015 af met meer dan 10%.

Opvallend in de markt van gebruikte bestelauto’s was de forse groei van Dacia (59%) en een aantal kleinere spelers met vooral pick-ups en terreinauto’s zoals Dodge, Land Rover, Jeep en GMC, zij kenden een groei tussen de 8% en 9%.

Inde meest verkochte modellen was weinig verandering, in ieder geval bleef de top-5 gelijk. De Volkswagen Caddy was de occasion die het meest verkocht werd, gevolgd door de Vokswagen Transporter, Peugeot Partner, Citroën Berlingo en Mercedes-Benz Vito.

Je gebruikte bestelauto verzekeren

Wanneer je een gebruikte bestelauto aanschaft zul je deze ook moeten verzekeren. Dat is verplicht in Nederland. Hiervoor moet je kiezen welke dekking je bij de bestelautoverzekering wilt. De keuze voor de dekking kun je grotendeels baseren op de waarde en leeftijd van je bestelauto, oudere bestelauto’s zijn doorgaans minder waard en dus goedkoper te verzekeren.

Hoe hoger je dekking, hoe meer je betaalt voor het verzekeren van de bestelauto. Maak dus altijd een goede afweging tussen de waarde van je bestelauto en de kosten van je bestelautoverzekering. Als je een tweedehands bestelauto aanschaft voor onder de 1000 euro dan is het verstandiger om een goedkope WA-verzekering af te sluiten dan een dure Allriskverzekering.

Vaak wordt bij onderstaande leeftijden voor de genoemde dekking gekozen, maar er zijn uitzonderingen. Kijk dus altijd goed naar je eigen bestelauto, de waarde en de leeftijd en maak op basis hiervan een keuze.

Dekkingen bestelautoverzekering op basis van leeftijd

  • Allrisk: tot ca. 5 jaar oud
  • Beperkt Casco: ca. 4 – ca. 8 jaar oud
  • A.: Vanaf ca. 8 jaar oud