Verschillende dekkingen voor een autoverzekering

4 October 2018 | Categorie: Autoverzekeringen

Bij een autoverzekering kunt u kiezen uit verschillende dekkingen. Deze dekkingen heten: WA-dekking, beperkt cascodekking en volledig cascodekking (allrisk). Maar wat zijn nu de verschillen tussen deze dekkingen en welke past het beste bij u? Wij leggen het u uit.

De WA-dekking

De WA-dekking (ook wel Wettelijke Aansprakelijkheid) is de minimale dekking die u verplicht bent af te sluiten indien u in het bezit bent van een auto. Met deze dekking bent u verzekerd voor schade die u met uw auto aan anderen toebrengt en waar u dus wettelijk aansprakelijk voor bent. Indien u iemand anders in uw auto laat rijden is eventuele schade ook vergoed. Voor nieuwe auto’s is deze dekking vaak niet aan te raden. Indien uw auto 10 jaar of ouder is dan is deze dekking ideaal voor u.

Beperkt casco

Deze dekking is vooral geschikt voor auto’s die tussen de 6 en 10 jaar oud zijn. De dekking vergoedt schade die veroorzaakt wordt door brand, diefstal, stormschade, hagel, inbraak en een aanrijding met een dier. Deze dekking is dus nog bovenop de WA-dekking zoals hierboven beschreven.

Volledig casco (allrisk)

Indien u een nieuwe auto heeft of een auto die jonger is dan 5 jaar, dan kunt u het beste kiezen voor een volledig cascodekking (ook wel allrisk genoemd). Dit is de meest complete dekking onder de autoverzekeringen. Niet alleen bent u gedekt voor schade toegebracht aan anderen, maar ook voor schade toegebracht aan uw auto. Zelfs als de schade uw eigen schuld is bent u gedekt. Mocht uw auto ouder dan 5 jaar zijn, en wenst u deze toch volledig casco te willen dekken dan kan dit uiteraard ook. Deze dekking is het meest uitgebreid en daardoor is de premie van deze dekking uiteraard ook het hoogste.

Vergelijk en controleer jaarlijks uw autoverzekering.

Tot slot is het verstandig om ieder jaar uw autoverzekering te vergelijken en te controleren. Bent u namelijk nog steeds goed verzekerd? Of kunt u uw dekking eventueel aanpassen? Indien u meer informatie wenst over de verschillende dekkingen bij een autoverzekering kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met onze adviseurs. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag 09:00 tot 17:00 uur via: 0186 60 72 45 . U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.