Verzekering bromfiets vergelijken: wat is de cataloguswaarde?

8 September 2015 | Categorie: Bromfietsverzekeringen

Ga je de bromfietsverzekering vergelijken of maak je een vergelijking voor je scooterverzekering, dan wordt je gevraagd naar de cataloguswaarde van het voertuig. Deze waarde hebben we nodig om te kijken welke premies verzekeraars voor jouw verzekering vragen. We leggen je uit wat de cataloguswaarde van je bromfiets of scooter is.

Cataloguswaarde bromfiets / scooter

Bij het vergelijken van verzekeringen maken we geen verschil in de bromfietsverzekering of scooterverzekering. Zowel de bromfiets als de scooter valt onder de bromfietsverzekering. Voor het vergelijken en afsluiten van de bromfietsverzekering dien je de cataloguswaarde in te vullen. De cataloguswaarde is het bedrag dat je bromfiets of scooter kostte bij de fabriek of dealer in het bouwjaar van het voertuig.

De cataloguswaarde is wat anders dan de nieuwwaarde. De nieuwwaarde is het geldbedrag dat je op dit moment moet betalen om een nieuwe of soortgelijke bromfiets of scooter te kopen.

Bromfietsverzekering afsluiten

Ben je op zoek naar een verzekering voor je bromfiets of scooter? Je kunt snel, eenvoudig en goedkoop je bromfietsverzekering afsluiten via onze website. Binnen een minuutje heb je een overzicht met premies van verzekeraars. Heb je een geschikte verzekering gevonden? Dan kun je deze binnen 5 minuten afsluiten. Heb je hulp nodig? Geen probleem, je kunt tijdens werkdagen gewoon contact opnemen met onze medewerkers, zij helpen je graag verder. Wij zijn bereikbaar via het telefoonnummer: 0186 60 72 45